Shout Out Louds - Optica (2013)

Zweden
Label: Merge

1. Sugar (4:06)
  2. Illusions (4:56)
  3. Blue Ice (4:14)
  4. 14th of July (4:16)
  5. Burn (4:04)
  6. Walking in Your Footsteps (3:44)
  7. Glasgow (6:58)
  8. Where You Come In (4:50)
  9. Hermila (3:34)
  10. Chasing the Sinking Sun (3:48)
  11. Circles (4:47)
  12. Destroy (6:39)
  13. Forever (4:31)
avatar van coldwarkids
Blue Ice is een mooi nummer. Ik ben zeer benieuwd naar dit album.

Dikkop
Shout Out Louds - Walking i...

Typisch Shout Out Louds nummer.
Buiten wat elektronica weinig vernieuwends. Toch opnieuw een mooi nummer, net zoals Blue Ice trouwens. Leuk fluitje ook. Ik hoop wel dat hier een nummer met iets meer pit in zit zoals Please Please Please of Tonight I Have to Leave It.

avatar van japser121
nieuwe single: Illusions Illusions (new track)
klinkt zeer catch

Dikkop
Het komt goed met dit album.

Illusions is prachtig!

avatar van coldwarkids
Dit is echt een zalig album! Ik denk dat dit het beste is wat Shout Out Louds hebben uitgegeven!

MotleyKoen
Op Spotify staat er nog een exclusief 13e nummer, "Hold Back Your Tears"

avatar van snarf349
Beste album wat ze tot nu toe hebben gemaakt!

De afsluiter 'Destroy' is een machtig mooi nummer, oftewel Shout Out Louds op hun best!

Dikkop
Heel erg poppy en catchy allemaal. Bijna elk nummer is een potentiële single.
Er is veel aandacht gehecht aan de productie. Hier en daar wat elektronica.
Maar zeker geen grote koerswisseling.
En zoals coldwarkids zegt waarschijnlijk het beste Shout Out Louds album tot nu toe.
Wat een band!

Als ik toch 1 opmerking moet geven. Het mocht misschien iets gedurfder.
Het is wel heel braaf allemaal.

avatar van Steven.
Akkoord met bovenstaande reacties, erg leuk poppy album dat me af en toe aan passion pit doet denken in ieder geval meer elektronica dan op hun andere albums

oja, nog een eervolle vermelding voor Glasgow, wat een heerlijk dromerig nummer!

avatar van Booyo
Afspeellijstje 2013 even op shuffle gezet, komt Circles langs. Goed nummer zeg.

avatar van philtuper
Nee, dit album haalt het in mijn ogen bij lange na niet in vergelijking met Howl Howl Gaff Gaff, ondanks de positieve en nieuwsgierigmakende opmerkingen hierboven. Ik had allang niks meer vernomen van Shout Out Louds en ik werd wel geprikkeld door al die positieve opmerkingen. Maar na de eerste draaibeurt haak ik helaas teleurgesteld weer af. Ik vind dit album veel gezapiger klinken dan eerstgenoemde. Dat is een album dat ik nog steeds draai en zo nu en dan een nummertje van in mijn setlist gooi. Jammer maar Optica gaat het voor mij niet worden...