The Cave Singers - Naomi (2013)

Folk / Rock
Label: Jagjaguwar

1. Canopy (4:29)
  2. Have to Pretend (3:31)
  3. No Tomorrows (3:51)
  4. It's a Crime (4:22)
  5. Week to Week (4:04)
  6. Evergreens (2:54)
  7. Shine (5:23)
  8. Karen's Car (2:42)
  9. Easy Way (3:29)
  10. Northern Lights (5:42)
  11. Early Moon (3:44)
  12. When the World (4:26)
avatar van Mctijn
De eerste 2 albums draai ik nog regelmatig. Ben benieuwd naar hun laatste brouwsel. Staat nu op, klinkt als vanouds

edit: Niveau is aardig. Heb wel het gevoel dat ze steeds hetzelfde truukje uithalen met dat gitaarloopje. Week to Week en No Tomorrows lijken er voor alsnog bovenuit te springen.

Ja, Mctijn, je hebt gelijk met dat altijd doorrollende gitaarloopje, dat gaat nu al 4 platen door. Toch is er op deze plaat ineens een opvallende rol voor de basgitaar. Op de eerste drie platen was er sprake van een basloos trio. NU een kwartet. Wel aardig van die staccato ritmische gitaarloopjes is, dat de baslijnen opvallend melodieus kunnen zijn. Ze nemen veel ruimte in op deze plaat, waardoor deel vier van hetzelfde concept toch een extra dimensie heeft. En deze jongens kunnen wel een elementaire song schrijven zeg. Lekker.