Ron Sexsmith - Forever Endeavour (2013)

Canada
Label: Cooking Vinyl

1. Nowhere to Go (3:17)
  2. Nowhere Is (3:32)
  3. If Only Avenue (3:08)
  4. Snake Road (3:31)
  5. Blind Eye (3:31)
  6. Lost in Thought (2:19)
  7. Sneak Out the Back Door (2:42)
  8. Back of My Hand (2:51)
  9. Deepens with Time (3:07)
  10. Me Myself and Wine (2:36)
  11. She Does My Heart Good (2:40)
  12. The Morning Light (2:53)
  13. Life After a Broken Heart * (3:00)
  14. Autumn Light * (2:54)
avatar van Shangri-la
Wie benieuwd is naar dit album kan dit weekend luisteren via deze stream:

RonSexsmith.com

Ik vind het in ieder geval weer een juweeltje, hij heeft dit keer blazers toegevoegd wat het geheel wat extra's geeft.

ThereThere
Shangri-la schreef:
Wie benieuwd is naar dit album kan dit weekend luisteren via deze stream:

RonSexsmith.com .

Fijn bericht Shangri La; met veel plezier deze nieuwe Sexsmith vandaag al een paar x beluisterd en valt niet tegen. Integendeel. Tijdloze songs, hartverwarmend ondersteunt door blazers en strijkers.

avatar van erwinz
Ron Sexsmith maakt alleen maar fantastische platen en ook dit is er weer een. Net wat mooier dan zijn laatste paar platen als je het mij vraagt en dat zegt wat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Ron Sexsmith - Forever Endeavour - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van the weaver
wederom vijf sterren , een groeiplaat. kijk uit naar het concert in amsterdam 5 april .
het is al bekend of hij solo speelt of met band .

kistenkuif
Na een lichte buiging voor de commercie met het zomerse maar voorspelbare Long Player Late Bloomer is Ron Sexsmith weer terug op het oude nest bij producer Mitchell Froom. Een artistieke keuze met als gevolg dat er op een flink aantal songs strijk- en blazerswerk om de schuchtere stem van Sexsmith is gedrapeerd. Superieur uitgevoerd maar van mij mag het wel wat kaler en simpeler. Kwestie van smaak. Daar staat dan weer tegenover dat zijn teksten dieper graven dan voorheen en élke song een klein compositorisch wonder is. Mij verbaast dat niet want als het om het schrijven van pure popsongs gaat dan hoort Ron Sexsmith bij de grote meneren als Paul Simon, Paul McCartney, Ray Davies, Nick Lowe en Elvis Costello. Hij is er waarschijnlijk zelf te bescheiden voor om dat te beamen. Een muzikant naar mijn hart.

avatar van venderkets
Groeiplaat inderdaad. Was niet heel bekend met zijn eerdere werk, maar dit is een pareltje.

kistenkuif
Alle songs hebben zich nu ook bij mij genesteld. Geen misser. Groei klopt. Rating omhoog.