The Rolling Stones - Big Hits [US] (1966)

Alternatieve titel: High Tide and Green Grass

Label: London

1. (I Can't Get No ) Satisfaction (3:47)
  2. The Last Time (3:43)
  3. As Tears Go By (2:47)
  4. Time Is on My Side [Guitar Intro Version] (2:54)
  5. It's All over Now (3:31)
  6. Tell Me (3:51)
  7. 19th Nervous Breakdown (4:00)
  8. Heart of Stone (2:50)
  9. Get Off of My Cloud (3:00)
  10. Not Fade Away (1:52)
  11. Good Times, Bad Times (2:35)
  12. Play with Fire (2:16)
avatar van Jeanicious
Bij toeval in mijn bezit gekomen. Ik ben niet echt een kenner van het Stones Oeuvre maar er staan een aantal leuke uitvoeringen van bekende nummers op. De geluidskwaliteit is redelijk krakkemikkig, maar dat maakt het juist zo leuk, mijns inziens.

avatar van HiLL
Ja deze heb ik (nu mijn zus) ook. Ik ben verwend en wil goede geluidskwaliteit!

avatar van Jeanicious
Nee joh! Een iets slechter geluidskwaliteit heeft ook wel een zekere charme. Geeft je een beetje het gevoel alsof je een jamsessie meemaakt. Klinkt nog lekker rudimentair.

avatar van avdj
Heb je dan niet de remasterd editie HiLL? Op o.a. Forty Licks is ook alles geremastered en die klintk echt héél goed.

daarom zijn dergelijke albums op elpee veel interssanter

avatar van postman
Deze is ook gewoon op cd te verkrijgen en dan klinkt hij ook heel erg mooi.

avatar van Thunderball
Aardige compilatie alleen, ja, ik heb alles al!
(drie keer raden of ik er toch weer ook met de geremasterde uitgave in ben getrapt het aan te schaffen! zucht!)

avatar van Toon1
Vreemd dat ze deze compilatie op cd uitbrengen (zijn er nog niet genoeg Stones-compilaties?!). Ik denk dat hier wel de vergelijking met de Beatles mag worden gemaakt; die hadden net als de Stones met kerstmis 1966 geen nieuw album, dus plakte de platenmaatschappij maar even een compilatie bijelkaar van hun bekendste hits, zodat ze toch nog een beetje geld konden verdienen aan de koopwoede voor kerstmis en nieuwjaar... (Bij de Beatles was dat met de compilatie "A Collection of Oldies... But Goldies", die overigens niet op cd is verschenen, omdat die - net als deze Stones compilatie - zo overbodig is als de pest!).

avatar van levenvergeten

11. 19th Nervous Breakdown
12. Lady Jane
13. Time Is On My Side
14. Little Red Rooster

Ook is de hoes op deze site de achterkant van mijn LP, en heb ik dus een andere voorkant. Ook is het een Jubileum Uitgave voor 100 jaar Geluidsopname.

Is dit een speciale versie?

avatar van Thunderball
Nee, dat is de oorspronkelijke Engelse/Europese versie. Er zijn twee versies destijds verschenen een voor de Engelse/Europese markt en een voor de Amerikaanse markt.

Op cd zijn ze de Amerikaanse lijn gaan volgen (hoewel ik hem eind jaren 80 ook als Engelse compilatie gekocht heb).

Hoewel voor sommigen een Jubileum Uitgave voor 100 jaar Geluidsopname dan wel weer bijzonder kan zijn.

avatar van levenvergeten
Oké dankjewel voor de uitleg!

levenvergeten schreef:

11. 19th Nervous Breakdown
12. Lady Jane
13. Time Is On My Side
14. Little Red Rooster

Is dit een speciale versie?

Dat maakt niet uit das de engelse versie en ik heb ook iets van 100 jaar geluidsopname maar dan een andere plaat. Dat is gewoon een heruitgave.

avatar van gijs van e.
Wie weet er of alle Decca platen in een mono versie met bonustracks zijn uitgebracht??? OP CD...

Thunderball schreef:
Aardige compilatie alleen, ja, ik heb alles al!

Heb je dan ook de mono versie met bonustracks???

avatar van Thunderball
Dat zijn toch bootlegs?Oninteressante uitgaves.

avatar van gijs van e.
Die zijn officieel. Decca heeft ze uitgebracht. En ze klinken best mooi. Vooral Beggars Banquet, Big Hits Vol.1 en 2

Pieter Paal
Op elpee heb ik de U.K.-versie en op cd de U.S.-versie met minder nummers en een andere samenstelling. Die Amerikaanse heeft de hoesfoto van de achterzijde van de Englelse op de voorzijde. Eigenlijk was deze foto geschoten voor de hoes van 'Could you walk on the water?' dat later 'Aftermath' zou gaan heten.
De Japanse cd-versie heeft ook de U.K.-tracklist en die is wat sterker van samenstelling.
Die U.K.-versie heb ik in twee verschillende hoezen. De eerste persing is uitklapbaar en heeft een foto-boekje. Op die andere persing (een Duitse) zijn op de hoesfoto's een verkeerde line-up van The Stones te zien, dus met Mick Taylor, terwijl hij op geen een nummer te horen is.
Volgens mij zijn als sacd beide versies verkrijgbaar en is het geluid zoveel maal verbeterd.

avatar van marco straaten
Een meer dan fantastische verzamelaar, al is het voor de echte fan natuurlijk een zinloze uitgave

avatar van Droombolus
marco straaten schreef:

En de echte fan heeft natuurlijk de NL Greatest Hits LP die wel echt wat toevoegt aan de orginele LPs ..........

Toon1 schreef:

Hmmm... Je moet het wel in de tijdsgeest zien, denk ik. Toendertijd gingen er waarschijnlijk heel wat mensen loos op deze eerste (?) verzamelaar en ik denk dat voor vooral deze mensen deze plaat een zekere waarde heeft om 'm ook op cd aan te schaffen.

Ik vind 'm wel okee, maar hoger dan een 3,5 kan ik 'm niet geven met m'n Singles Collection.

EVANSHEWSON
Rolled Gold is completer, deze compilatie is door de tijd wat achterhaald, maar op zich is dit natuurlijk een uitstekende verzamelaar. Geen enkel zwak nummer, al ben ik dat Satsfaction echt kompleet beu gehoord.

****1/2

Hallo mensen: dit is hun eerste verzamelaar uit 1966. Ze waren pas net begonnen!!!!
En dan zo'n goed album afleveren. Natuurlijk maakten via dit album ook veel mensen kennis met the Stones. En daarna misten ze vast niet veel meer: dat blijf je volgen lijkt mij. En er kwam nog wat moois aan....

avatar van nlkink
Heb een paar jaar geleden de CD versie van dit album gekocht tijdens een dagje uit naar Bremen met collega's. Waistcoats drummer Jack Outhuis was ook mee en liet ons de Schnoor zien. Dat is de oude binnenstad van Bremen en heeft een hoog Anton Piek gehalte. Ook wist hij de betere CD- en platenzaken te vinden. Er was een leuke uitverkoop met een aanbieding van drie CD's voor € 10,-- en Jack kon geen derde CD vinden die hij leuk vond. Toen zag ik 'Big Hits' en hij ging akkoord met mijn voorstel. De muziek is aardig maar ik vind de hoesfoto ook fantastisch. En daarbij is het zo'n vreemde tray. Het hoesje is echt een soort kartonnen hoesje waar je de CD tray in kunt schuiven. Dit is in mijn collectie ook de CD die ik in dit format heb. Een soort hebbedingetjes .

avatar van Funky Bookie
Leuke verzamelaar van de periode met Brian Jones.
Een hele prettige verzameling goede liedjes.

De UK versie van deze verzamelaar is nog wat beter dan deze US versie:
The Rolling Stones - Big Hits [High Tide and Green Grass] (1966)

De UK versie heeft namelijk 2 geweldige tracks meer dan de US versie: Paint It Black en Little Red Rooster. Ook staan Have You Seen Your Mother... & Lady Jane erop i.p.v. Good Times, Bad Times & Play with Fire. Deze LP Is momenteel nog best goed te krijgen als RSD 180 gram remastered green vinyl.

avatar van dominicano fonso
Een zeer goede verzamelaar van The Rolling Stones van de periode met Brian Jones.