Sacred Reich - The American Way (1990)

Label: Metal Blade

1. Love...Hate (4:08)
  2. The American Way (3:41)
  3. The Way It Is (4:58)
  4. Crimes Against Humanity (6:17)
  5. State of Emergency (6:20)
  6. Who's to Blame (3:40)
  7. I Don't Know (3:14)
  8. 31 Flavors (3:27)
  9. The American Way [Pre-production Demo] * (3:29)
  10. Love...Hate [Pre-Production Demo] * (3:56)
  11. Crimes Against Humanity [Pre-Production Demo] * (5:35)
  12. State of Emergency [Pre-Production Demo] * (4:39)
  13. I Don't Know [Pre-Production Demo] * (2:55)
  14. 31 Flavors [Pre-Production Demo] * (0:31)
mooi was die tijd

Joy
sjeez, verder niemand die dit bandje een warm hart toedraagt?

zonde, je weet niet wat je mist

wellicht gedateerd ,toch erg lekker omweer eens te horen

avatar van tomthumb
Ik draai 'Crimes' nog geregeld. Dankzij het drumwerk blijft het een leuk bandje om naar te luisteren.

avatar van MichelDumoulin
Ben deze plaat al lang geleden kwijtgeraakt, jammer! Vond het een fijne trashmetal plaat. 'Who's to Blame' geeft prima de tijdgeest weer. En in '31 Flavors' lieten de mannen horen (bij wijze van grap, maar toch) dat ze niet alleen metal konden maken.

haveman
Ik weet nog goed dat ik deze kado kreeg met de kerst en dat er geen cd in zat.Moest ik een paar dagen wachten.

avatar van hnky
Lekkere plaat, maar hij klint nu wel heel erg gedateerd. Toch lekker om weer eens te horen.

avatar van kaztor
Oioioioi!!!

Heerlijke thrashbeuker, dit!
Heerlijke breaks ook, behoorlijk strak gespeeld.
Leuk om 'm hier weer tegen te komen!
Hij was een tijdje aan m'n aandacht ontsnapt, maar nu ik m'n kans zie: 4,5 vette punten voor dit werkje!

hnky schreef:
Lekkere plaat, maar hij klint nu wel heel erg gedateerd.

Vandaag weer eens beluisterd. Vind het zeker niet gedateerd. Sterker nog...de teksten zijn actueler dan ooit.

avatar van Dime
Diep in de buidel moeten tasten, maar toch gekocht vandeweek.
Was het wel waard, goeie plaat.

avatar van glenn53
Al hadden ze de Surf Nicaracua EP hierbij gezet hadden we een echte tijdloze trashklassieker gehad. Over een maand komt de reissue.

KCFM
MichelDumoulin schreef:

there's so much music
for you to choose
so don't just be
a metal dude
it's cool fool.

avatar van glenn53
Ik vind het helemaal niet gedateerd en inderdaad het drumwerk is erg smaakvol. Alleen de cd duurt wat kort dat is het enige, daarom zei ik eerder met de nrs. van Surf Nicaragua hadden ze misschien wel een klassieker gemaakt. Surf scoorde in die tijd erg hoog bij bv Vara's vuurwerk.

avatar van Dime
Vandaag de nieuwe remaster van deze plaat binnen gekregen.
6 pre-production demo's en een promo video staan erbij op.
Mooie release van Displeased Records. Er zat een t-shirt en een patch bij. (eerste 100 exemplaren met t-shirt)
Deze digi lijkt erg op de limited digipack van Roadracer. (1990)
Ik heb deze nu in 3 uitvoeringen, eigenlijk te belachelijk voor woorden.

avatar van jurado
...maar mooi dat ze wel in Juni , in de originele line-up naar Nederland komen !!!!!!!!!!
Wat is die Meneer Rind een vetzak geworden zeg..

avatar van Von Helsing
Briljant Thrash album die nu nog steeds actueel is.

Ik heb ook de nieuwe Displeased versie en het klinkt als een klok. Jammer dat Sacred Reich nooit echt is doorgebroken maar hopelijk hervinden ze zichzelf na de aanstaande tour en is een herstart á la Exodus mogelijk.

Morgen in Zwolle!!!

avatar van wizard
Ja, leuk. Maar verder vind ik het allemaal niet erg spectaculair. Tekstueel wel interessant, hoewel dit soort teksten mij al snel een te hoog "zwaaiend domineesvingertje"-gevoel gevoel geeft. Heb ik hier niet echt last van, behalve bij 31 flavors "o kijk ons eens vertellen wat voor gave muziek we allemaal luisteren". Ook al is het een grap, ik vind het slecht op het album passen. De vocalen vind ik verder vrij zwak.
Qua muziek vind ik de plaat dan wel weer degelijk in elkaar zitten.

avatar van uffing
Ooit de cd verkocht. Spijt als haar op mijn hoofd.

avatar van kaztor
I don't know what you want me to be
I can't change I can only be me
I won't fit into your classifications
I won't be tagged by restricting labels

avatar van wizard
uffing schreef:
Ooit de cd verkocht. Spijt als haar op mijn hoofd.

Ik heb hem laatst als rerelease zien liggen bij zowel de FRS als de Media Markt...dus er is hoop als je een nieuwe wilt.

avatar van Edwynn
Die re release is erg de moeite waard trouwens. Geen franje maar wel een opgepoetst geluid zonder de oorspronkelijke equalizerstand geweld aan te doen.

haveman
Deze (weer) aangeschaft. Blijft een goed album.

Who's To Blame is hier voor mij de een alltime klassieker. The American Way en Crimes Against Humanity zijn ook twee toppers en de rest ruim voldoende.

Het drumwerk van Greg Hall op deze plaat

avatar van exodus
Alhoewel voorganger en debuut Ignorance meer aan mij besteed is vanwege het compromisloze beuken/thrashen, vind ik dit een magnifieke opvolger die ietwat toegankelijker en strakker is met een stel memorabele songs waar bijna menig traantje van mijn kant op de grond valt; wat een ontroerend sterk songmateriaal! Goede teksten ook veelal met uitstekende aansluitende hoes, alhoewel het soms wat belerend over kan komen. Gave band verder die ik vroeger en de laatste jaren vaak heb mogen zien.

avatar van vielip
Heb dit album sinds kort in huis. Kende de band alleen van de Surf Nicaragua EP. Tsjonge dit is wel verrekte lekker hoor! Prima album. Ik heb inmiddels begrepen dat ze hierop een wat andere weg insloegen ten opzichte van eerdere albums. Toch hoor ik binnen een paar seconden dat het Sacred Reich is. Zoveel verschilt ie dus niet blijkbaar
Ik heb volgens mij de originele versie van Roadracer en vind 'm prima klinken moet ik zeggen. Niks gedateerd of oubollig.

avatar van Edwynn
Het explosieve van Ignorance. (ook gaaf) is er wel vanaf hoor. Daarvoor in de plaats een aantal intelligente, gematigde thrashtracks. Maar het Sacred Reich geluid blijft overeind. Een duidelijke identiteit wat dat betreft. Eredivisiemateriaal destijds. En nog steeds. 23 juni staan ze in Hedon in Zwollee.

Edwynn schreef:
23 juni staan ze in Hedon in Zwollee.

Super ! Gaan we weer heen.
Blijft één van de sympathiekste bands die ik ken.

avatar van vielip
Ik zag dat ze in Zwolle staan inderdaad! Maar eens kijken of ik dat kan inpassen. Wil ze wel graag eens live zien...eindelijk!

avatar van jurado
Gewoon doen , zeer zeker de moeite waard.

Meneer Bungel
Joy schreef:
sjeez, verder niemand die dit bandje een warm hart toedraagt?
*schaam*... Scheel gedraaid, indertijd.

avatar van uffing
Dit moet toch een van de beste metal-platen uit de jaren '90 van de vorige eeuw zijn. Het is allemaal loeistrak gespeeld (wat een ritmesectie!) en de teksten zijn - hoewel niet allemaal even actueel meer - messcherp en lekker maatschappijkritisch. Who's to Blame was voor mij heel persoonlijk als mijn ouders weer eens over die herrie aan het zeuren waren. Ik meen me te herinneren dat dit album destijds helemaal niet zo positief werd beoordeeld overal. In retrospectief is dat absoluut onterecht.

avatar van Tav74
Zo, hier is lang niet meer gereageerd. Recent de vinyl versie op de kop getikt, en dit blijft een lekker album. Valt ook lekker in mijn straatje, flink groovende metal, cleane zang , en een geweldige drummer.

avatar van yellowhite
Ik was altijd meer van de glam metal en vond de meeste thrash maar vervelend haha.
maar dit album heb ik altijd goed kunnen waarderen. Vooral de teksten zijn erg sterk!