Annihilator - All for You (2004)

Canada

5. Bled (6:20)
  6. Both of Me (8:08)
  7. Rage Absolute (4:46)
  8. Holding On (4:09)
  9. Nightmare Factory (5:41)
  10. The Sound of Horror (5:09)
DutchViking
Wat mij betreft het beste Annihilator-album sinds Never, Neverland. Annihilator staat nog steeds synoniem voor Jeff Waters, zo lijkt het. Ook op dit album bespeelt hij alle instrumenten, buiten de drums die door Mike Mangini worden gedaan. Waters is niet alleen een uitstekende gitarist/bassist, ook zijn vocale capaciteiten zijn vrij behoorlijk.

Mijn persoonlijke favoriete songs zijn Bled, Rage Absolute, dat zijn dan ook meteen de meest veelzijdige maar ook tevens felle songs van dit album. De enige minpuntjes op dit album vind ik de twee ballads Holding On en in mindere mate All For You. Twee zwijmelsongs die wel heel erg in contrast staan met het andere werk. Ik heb niets tegen ballads, maar deze songs vervelen mij snel. Desalniettemin 4 punten voor Annihilator.

Leuke albumcover trouwens

Broer Konijn
Holding On is het enige nummer dat mij tranen in de ogen kan bezorgen. Het is opgedragen aan Waters' zoontje, ik heb zelden zo'n uitstekende ballad gehoord.

Er staan leuke thrashers op zoals Waters ze alleen kan fabriceren. Metal met een knipoog maar daarvoor niet minder(misschien zelfs beter).
Jammer van die ziekballads, idd, het kost hen een half punt.

MetalDex
inderdaad een van de beste albums van annihilator, vooral interessant door de afwisseling in nummers. All For You vind ik niet echt een ballad, het is tenminste niet zo zoetsappig als The One en Holding On.. Deze laatste vind ik nog wel mooi, maar The One is een beetje te zeikerig voor mijn smaak, ik had hiervoor in de plaats liever Weapon X gehad die wel op de EP 'The One' is verschenen, maar het album niet heeft gehaald. Favorieten: Dr Psycho, Bled en The Nightmare Factory

PS
DutchViking schreef:

Op dit album zingt Waters niet, maar de nieuwe vocalist Dave Padden. Hij heeft een sterke stem en kan zowel de harde nummers als de rustigere nummers (ballads) goed zingen, maar bij die harde nummers klinkt het meer als metalcore dan thrashmetal, wat ik echt jammer vind. Daarom vind ik de albums met Randy Rampage (Alice In Hell en Criteria For A Black Widow) ook de beste, gewoon omdat de zang echt thrash klinkt, die rauwe schreeuwende zang... geweldig:P

DutchViking
Je hebt gelijk, op dit album neemt Dave Padden de vocalen voor zijn rekening. Ik vind het op zich wel een aardige zanger, vooral in de snelle nummers vind ik hem sterk. Holding On wordt door Waters gezongen en vind ik minder goed, zoals gezegd.

Padden's zang doet soms inderdaad wat metalcore-achtig aan, maar daar heb ik in ieder geval geen moeite mee Songs als Bled, Rage Absolute en Both Of Me vind ik ijzersterk en ook het instrumentaaltje The Sound of Horror spreekt mij zeer aan.

avatar van Tha)Sven
Waters doet wel bij een aantal liedjes de 2e stem. En Holding On zingt hij dacht ik wel zelf

avatar van ravenstein
Na het sterke Waking The Fury is dit voor mij een stap achteruit voor Annihilator.

Nieuwe zanger Dave Padden klinkt braver dan Joe Comeau, die ik perfect passen vond bij de muziek van Jeff Waters. De ballads zijn ook weer terug, iets waar ik geen boodschap aan heb op een Thrash-plaat.
Waar de voorganger, al dan niet op hoog tempo, constant lekker door ging (en zich niet liet storen door van die zeikerige ballads), daar gebeurt dit nu ook nog wel, maar iets minder overtuigend.
Geregeld klinken op All for You (het album, niet de song) wat Metallica-invloeden door, zoals in Dr Psycho en Bled. Tijdens Demon Dance moest ik zelfs wat denken aan System of a Down (net als bij Dr Psycho en Bled door de vocals, die me voor alle duidelijkheid deze keer niet aan Hetfield deden denken, maar aan Tankian). Bij dat laatste nummer wilden ze misschien wat humor in hun muziek steken, kan goed zijn, maar dat zorgt niet voor een betere song.

Zonder de ballads en met Comeau in de plaats van Padden had deze een hoger cijfer kunnen krijgen.

All For You is degelijke Annihilator-plaat, niks minder, niks meer

avatar van Devoo
Zeer sterke plaat, waar er heel veel gebeurt. Schitterende nummers, schitterende solo's, geweldige zang, en zelfs de ballads zijn niet vervelend of slecht. Steengoede plaat!

4.5*

Echt een super album! Heb hem nu al 3 jaar in mijn bezit en nog steeds verveelt hij niet! Zelfs de softe nummers vind ik niet slecht.

Echt superstrakke riffs en veel afwisseling in de nummers. Af en toe ook een lekker agressief nummertje er tussen.

Ik vind dit echt een van de beste Annihilator platen samen met Never Never Land en Refresh the Demon

Empyrium
Inderdaad een super album, in het openingsnummer komen de frustraties over zijn scheiding mooi naar voren.

Een van de betere Annihilator albums sinds 'King of the Kill'. Hard en zacht werk passen perfect bij elkaar. Hoogtepunten: 'All for You', 'Holding On', 'Rage Absolute' en 'The One'.

avatar van Psycho Holiday
Vanaf deze plaat wordt de muziek van Annihilator voor mij totaal verpest door de zang van Dave Padden. Zijn stem straalt een soort mieterigheid uit wat ik niet kan uitstaan. De wat hardere gedeeltes van het album vallen nog wel mee, maar de ballads zijn afgrijselijk. Ik snap echt niet wat Jeff Waters in die zanger ziet als ik luister naar All For You, The One en het tenedkrommende Holding On.

Op het eerste gezicht heeft (instrumentaal gezien) All for You een aantal goede nummers zoals Dr. Psycho, Rage Absolute en The Nightmare Factory. Maar om bovengenoemde redenen scoort de plaat voor mij geen voldoende. Als Dave Padden de vaste zanger van Annihilator wordt is het voor mij einde verhaal.

avatar van steve harris
de puntige riffs van the sound of horror , heerlijk !!!!

avatar van Kondoro0614
Waters die hier bijna alles op zichzelf neemt, en het lukt hem verdomme ook nog. Samen met een drummer en een zanger gaat hij de strijd aan toch een mooi album neer te zetten voor het publiek, met de gitaarwerken en basgitaar voor zichzelf en zelfs af en toe nog wat vocals. Dat die man getalenteerd is en een passie heeft om muziek te maken, of te wel een heel goede muzikant is daar gaan we gewoon niet over twijfelen want naast gitaarspelen kan hij ook erg goed overweg met de bas en lukt de zang hem steeds beter. Ik ben aardig positief over dit album, zeker als ik het nummer 'Dr. Psycho' opzet dan kan ik echt genieten. Het album kent heerlijke riffs en goede solo's en ook de ballad's zijn leuk. Ik heb me prima vermaakt met dit album. Toch haalt hij het niveau van sommige andere platen toch net niet, saai is anders.

Voorlopige tussenstand:

01. Alice in Hell
02. Never, Neverland
03. Criteria for a Black Widow
04. Carnival Diablos
05. Refresh the Demon