Kashiwa Daisuke - Re: (2012)

Japan
Electronic / Neoklassiek
Label: Virgin Babylon

1. April.#19 (8:51)
  2. Deepblue (12_edit) (5:57)
  3. Solar Man (9:53)
  4. Jazz Pour une Infante Défunte (4:23)
  5. Something Is Lost (6:13)
  6. KATABAMI Dance (6:13)
  7. April.#08 (4:23)
  8. Ajanagar (4:59)
  9. April Snow (3:51)
  10. Colophon.#02 (10:46)
  11. April.#20 (6:57)
avatar van Bardt1980
Kashiwa Daisuke brengt op dit album een prachtige mix van Neo-klassieke invloeden gecombineerd met IDM, Glitch en soms DJ Shadow-achtige beats. Dit vaak opgebouwd in een haast Post Rock-achtig crescendo. Nu heeft deze Japanse geluidskunstenaar al de nodige albums op zijn naam staan. Toch is dit album een goede instapper, aangezien het naast nieuwe nummers ook heruitgebrachte nummers en een aantal remixen bevat van reeds bestaande nummers.

Ik ben al een aantal weken helemaal verslaafd aan dit album. Het zal waarschijnlijk ook met de donkere winterdagen te maken hebben, maar deze man weet ondanks de behoorlijke mix aan stijlen een dergelijke emotie in zijn nummers te leggen die spannend blijft zonder te melodramatisch te worden of te ontaarden in banaliteit.

Liefhebbers van Emancipator, The Flashbulb of het meer electronisch georienteerde werk van Olafur Arnalds kunnen dit album denk ik ook wel waarderen. In ieder geval verdient dit album veel meer aandacht dan dat het nu krijgt!

Tyn
Bedankt voor de tip! Interessante muziek.

Damn.. wat een clip ook:

YouTube - KASHIWA Daisuke - april.#19 (MUSIC VIDEO) "from Re:"

avatar van Bardt1980
Ja prachtige beelden inderdaad klopt helemaal bij de sfeer van het nummer. Heb de clip ook maar meteen toegevoegd aan de tracklist.