Richard Walters - Regret Less (2012)

Folk
Label: Beard Museum

1. King of Leaves (3:35)
  2. Blossom (3:24)
  3. Tethered (3:38)
  4. Redwoods (2:51)
  5. Tomorrow Begins (3:01)
  6. The Next Time I See You (4:29)
  7. The Escape Artist (3:05)
  8. Walk Softly Stranger (3:25)
  9. Pedal Steel (2:54)
  10. Snowdrifts (2:52)
  11. Regretless (4:11)
avatar van muziekobsessie
Richard Walters sings in such a beautifully gentle falsetto, without theatrics or histrionics, like a choirboy, when he really hits the high notes, that the subjects of his songs might come as a surprise

radiohead ala oke computer liefhebbers zullen hiervan smullen, erg mooi dit. doet me ook denken aan sleeping at last

Richard Walters is een singer songwriter uit Oxford. Na een aantal eerdere platen en ep-s te hebben gemaakt bij gerenommeerde labels is deze uitgave op eigen label. Het is na een tijd vol verlies. in een aantal maanden verloor hij zijn vriendin, uitgeverij, producer, huis. Het kan gebeuren dat juist in tijden van verdriet en lijden mooie muziek wordt gecomponeerd. Denk maar aan alle scheidings platen. Bij Richard Walters zorgt het voor een warme, intieme plaat. Niet echt folk, maar waarschijnlijk door het gebruik van veel akoestische instrumenten heeft men gekozen voor dat labeltje. Nummers van Richard Walters worden gebruikt in allerlei series en daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Sommige nummers lenen zich prima bij een gevoelige scene en lijken er voor gemaakt. Je moet wel houden van het wat hoge stemgeluid van Richard. Op het binnenhoesje staat de tekst 'you will leave this things behind', dat past geheel bij deze muziek. Sommige recensenten horen hier en daar zelfs wat Radiohead in de muziek, inderdaad soms in de verte heeft het daar wat van weg.
Een mooie cd die je wat weg laat dromen.