Soledad
Met: Mal Waldron (piano solo)
Tijdens zijn eerste reis naar Japan nam Mal ook zijn eerste solo-piano plaat op sinds het album 'All Alone' op GTA. In tegenstelling tot dat album, en de vele andere uitstekende solo platen is 'Tokyo Reverie' niet zo heel spannend. De kwaliteit van zijn solomuziek is vaak de spanning, de climaxen en het donkere bijna ünheimlische gevoel door de muziek heen. ‘Tokyo Reverie’ mist die ingrediënten. Elk nummer is geïnspireerd op zijn verblijf in Japan. Je zou denken dat het meer geïnspireerde muziek zou opleveren maar dat is helaas niet het geval.
Absoluut hoogtepunt is het prachtige ‘Sayonara’ dat een beetje op oosterse melodieën is gebaseerd. En als ik een ‘best of Mal’ plaat zou mogen samenstellen, werd dat nummer dan weer wel geselecteerd. Het album bevat daarnaast ook nog een klassieke Mal-compositie: Blood and Guts in zijn tweede verschijning inmiddels. Maar de live-versie op het Futura live-album van slechts 3 maanden later is echt veel interessanter.
Slecht wordt het nooit bij Mal, maar dit is er een die je kunt overslaan zonder iets te missen. Het album werd alleen op vinyl uitgebracht. De gatefold is prachtig en de geluidskwaliteit is uitstekend.