menu

Vangelis - Cavafy (2000)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Griekenland
Score
Label: Storm

 1. Opening Titles (2:32)
 2. "Sounds from Our Life's First Poetry..." (2:45)
 3. The Viennese Waltz Theme (2:41)
 4. Leaving Alexandria (1:42)
 5. The Bosphorus Theme (2:13)
 6. First Turkish Dance (1:31)
 7. "He's an Apollo..." - Second Turkish Dance (3:23)
 8. "Come Back and Take Hold of Me..." (4:30)
 9. I'd Like to Speak of This Memory..." (5:09)
 10. "Family Grief..." - Charikleia's Death (4:44)
 11. Memory Outside Time - Ancient Sounds (8:08)
 12. The Good Friday Procession (3:37)
 13. "His Verse Is Now Quoted by Young Men" (6:30)
 14. "As One Long Prepared and Full of Courage..." - Cavafy's Death (4:14)
 15. Closing Titles (3:36)
totale tijdsduur: 57:15
zoeken in:
avatar van vigil
3,5
Weer zo'n zeer moeilijk vindbare cd van Vangelis. Als soundtrack niet zo coherent als bv. Antartica, Chariots of Fire en Blade Runner maar nog alleszins een behoorlijke plaat. Veel gesproken woord ipv koorzang welke Vangelis wel eens inzet.

avatar van CorvisChristi
3,5
CorvisChristi (crew)
Het is zo jammer dat veel van Vangelis' werk niet of niet officieel is uitgebracht, aangezien veel, voornamelijk soundtrack-albums, toch wel erg veel mooi werk van hem bevat.
Zo ook deze Cavafy, deze lastig te verkrijgen soundtrack van de gelijknamige Griekse film over het leven en werk van deze Griekse dichter.

De muziek komt over de gehele linie helaas nogal fragmentarisch over, mede door de toevoeging van dialogen en geluidseffecten die rechtstreeks uit de film komen. Dit ontsiert de muziek voor een groot deel, wat jammer is, aangezien er her en der werkelijk bloedmooie, ingetogen stukken inzitten die Vangelis op zijn best laat horen.

Het is verder niet helemaal duidelijk hoe het zit met deze release. Volgens de info gaat het om een album wat in beperkte oplage is uitgebracht. Of het om een bootleg gaat, is ook niet bekend. Mocht dit zo zijn, dan is de produktie erg goed te noemen, ondanks de fragmenten uit de film die in de muziek op duiken.
Al met al is het gewoon een zeer bijzondere release, die zeker z'n momenten heeft.
Bij vlagen laat Vangelis een kant van zich horen, die redelijk uniek is, getuige nummers als "The Viennese Waltz Theme" en "First Turkish Dance". Het geeft het album in ieder geval een eigen smoelwerk mee.
Het zijn echter vooral de kenmerkende, romantische en melancholische stukken zoals "Opening Titles", "The Bosphorus Theme" en "Closing Titles", die het album zijn meerwaarde geven.
Alleen daarom al maakt het dit album, ondanks bovengenoemde beperkingen, tot eentje die wat mij betreft terecht tussen de Vangelis-collectie thuishoort. Mits je 'm kan vinden...

avatar van Gerards Dream
4,0
Het is inderdaad zonde dat veel soundtracks van Vangelis niet via de reguliere manier zijn uitgekomen. Te meer omdat de Griek er in de meeste gevallen iets moois weet van te maken. Ook dit album is zeer de moeite waard. De geluiden uit de film geven wel een leuk inkijkje waar de bijbehorende rolprent over moet gaan. Wel is het zonde dat hierdoor bepaalde zachte passages van de muziek minder goed hoorbaar zijn. Maar bovenal is Vangelis er opnieuw in geslaagd een boeiend album te componeren waarvan de productie erg goed is.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:00 uur

geplaatst: vandaag om 18:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.