Minimal Compact - Raging Souls (1985)

Israƫl
Label: Crammed

1. The Traitor (4:29)
  2. My Will (3:45)
  3. This World (3:59)
  4. When I Go (3:17)
  5. Autumn Leaves (4:28)
  6. Raging Souls (5:20)
  7. Returning Wheel (4:35)
  8. Sananat (4:09)
  9. Shouts and Kisses (5:45)
avatar van Aion
Heb deze plaat al lang niet meer gehoord ! Het nummer 'When I go' was mijn favoriet; heel lijzig gezongen en net niet vals.

avatar van jorro
Helaas een paar zwakke nummers. Maar nummers als Sananat en When I Go maken veel goed. De kwaliteit van die nummers wordt doorgetrokken naar hun album 'The Figure One Cuts' uit 1987

Dit album van Minimal Compact is achteraf het meest succesvol van deze band. In de tijd van uitgave was ik wat uit de post punk new wave muziek, dus eigenlijk is dit album totaal langs me heen gegaan. Pas een paar geleden heb ik de plaat op vinyl 2e hands aangeschaft, om me toch weer te laven aan de jaren 80. Het herkenbare Minimal Compact geluid is opnieuw aanwezig, enkel alleen door de zang van Samy Birnbach. Bij iedere plaat heeft Minimal Compact wel een bekende producer aan zich te binden, dit keer is het Colin Newman die deze taak op zich neemt. Russel Mills zorgt voor het art werk. Gastmuzikanten zijn naast Colin Newman , Luc van Lieshout en Marc Hollander, die we nog van One by One kennen. When I Go is een prachtig nummer dat nog gebruikt is in een film van Wim Wenders.
Minimal Compact woonde in deze tijd in Brussel en was onderdeel van de indie-music beweging, met onder andere ook Tuxedomoon, Bel Canto, Colin Towns.
Het is een mooie, goede plaat, maar voor mij blijft "One by one" onovertroffen.Die plaat is net wat verrassender en spannender. Deze is waarschijnlijk wat commerciëler, in hoeverre je dat woord kan gebruiken bij deze band.
Voorlopig een 3,5, maar wie weet kan het nog naar een 4 gaan.

avatar van pygmydanny
Vrij monotone, maar stemmige herfstplaat met Sananat als mooiste nummer, al mogen When I Go, Autumn Leaves en Returning Wheel er ook zijn. Het slot- en openingsnummer vind ik zwak.