Journey - The Essential (2001)

Label: Columbia

1. Only the Young (4:05)
  2. Don't Stop Believin' (4:11)
  3. Wheel in the Sky (4:13)
  4. Faithfully (4:27)
  5. Any Way You Want It (3:24)
  6. Ask the Lonely (3:55)
  7. Who's Crying Now (5:02)
  8. Separate Ways (Worlds Apart) (5:26)
  9. Lights (3:12)
  10. Lovin', Touchin', Squeezin' (3:55)
  11. Open Arms (3:19)
  12. Girl Can't Help It (3:51)
  13. Send Her My Love (3:55)
  14. When You Love a Woman (4:10)
  15. I'll Be Alright Without You (4:36)
  16. After the Fall (5:00)
  17. Chain Reaction (4:20)
  18. Message of Love (5:35)
  19. Somethin' to Hide (3:30)
  20. Line of Fire (3:20)
  21. Anytime (3:29)
  22. Stone in Love (4:27)
  23. Patiently (3:23)
  24. Good Morning Girl (1:45)
  25. The Eyes of a Woman (4:34)
  26. Be Good to Yourself (3:53)
  27. Still They Ride (3:51)
  28. Baby I'm a Leavin' You (2:48)
  29. Mother, Father (5:29)
  30. Just the Same Way (3:19)
  31. Escape (5:19)
  32. The Party's Over (Hopelessly in Love) (3:41)
avatar van Bush Beast
1,0
Met uitzondering van Baby I'm a Leavin' You (reggae man ) geen nieuwe nummers. Daarom weinig sterren voor deze CD wat mij betreft. Als je geinteresseerd bent in Journey en een overzicht wilt van hun werk dan zou ik voor Cubed gaan (Time 3).

avatar van Gert P
die zie ik toch nergens staan op mume.

avatar van Wyverex
Als je de prijs van Time 3 vergelijkt met deze hier... Ik wilde wel iets hebben van Journey, maar teveel was ook teveel . Ik heb me dit hier nog niet beklaagd! Zolang dat Ask the Lonely erop staat ben ik al meer dan tevreden. Wat is dat toch een dijk van een nummer!

avatar van gigage
Deze met een heel lelijk hoesje bij droom en vreesman opgepikt voor 5 euro vandaag, de 2010 low budget heruitgave dus door Sony Music. De Steve Perry periode van 1978-1996 komt hier door elkaar gehusseld aan bod, waarbij de grootste US-hits al op de eerste CD verschijnen. CD1 is derhalve (op één song na) een kopie van greatest hits album uit 1988, zie ik nu, link die nu nog zo af en toe in de billboard 200 opduikt (15 x platinum maar liefst). CD 2 is derhalve wat vlotter en bevat wat meer leuke en goed geproduceerde rocksongs en wat minder ballads.
Tekstueel valt er nog wel het een en ander op te merken namelijk.. (geintje hoor)