Red House Painters - Old Ramon (2001)

Label: Sub Pop

8. Smokey (6:54)
  9. Golden (3:53)
  10. Kavita (6:04)
avatar van grovonion
zeer teleurstellend album. Lijkt wel een heel andere band. Het eerste album heeft een zodanig grote klasse dat ze dit toch nooit kunnen overtreffen.

grovonion schreef:

Je bedoelt het eerste titelloze album? Die hebben ze inderdaad nog niet overtroffen (al komen Ocean Beach en Ghosts Of The Great Highway wel héél dicht in de buurt), maar ik vind Old Ramon toch echt een ontzettend sterk album! Fantastische nummers, geen enkele mindere en veel afwisseling. Een waardig afscheid van mijn favoriete band allertijden.

avatar van Paalhaas
bubbachups schreef:

Je bedoelt het eerste titelloze album?

Als hij het over de eerste heeft, ga ik ervan uit dat hij Down Colorful Hill bedoelt. Maar gezien zijn top 10 heb ik toch mijn twijfels.

Paalhaas schreef:

Exactly my thoughts.

avatar van grovonion
bedoelde inderdaad hun tweede album. Die titelloze albums toch.

Mijn eerste kennismaking met Red House Painters. Een prachtige cd met heerlijke melancholieke liedjes die maar door blijven gaan. Dat is ook het enige minpuntje wat ik kan bedenken, de cd duurt iets te lang.

Ik snap het lage gemiddelde van deze cd hier op MM niet. Inmiddels heb ik Red House Painters ! (Bridge) ook gehoord en die heeft ook een positieve indruk achter gelaten. De postbode heeft mij gisteren Rollercoaster, Down colorfull hill, Ocean Beach en Sun Kil Moon gebracht. Gezien de stemgemiddeldes van deze cd's staat mij nog een mooie tijd te wachten!

avatar van Omsk
Ik heb deze CD geleend bij de bieb om me eens in de Red House Chili Painters -zoals steeds onbewust lees - hihi - - te verdiepen, maar oei, wat een gemiddelde.

Belachelijk gemiddelde inderdaad. Nummers als 'Cruiser' behoren tot het allerbeste werk van Mark Kozelek.

beaster1256
zoals alles wat kozelek mark in handen krijgt echt sterk, cruiser en kavita zijn zeer goed , zoals dit hele album trouwens

Davez
Deze plaat ken ik nog niet maar wel de 4 nummers die ook op Mark Kozelek's Nights LP staan. Wellicht zitten ze wel in een ander jasje verpakt hier.

Het gaat om Wop a din din, cruiser, river en smokey. Formidabele nummers!

Davez
Ik verwachtte een waardeloze plaat met deze naar RHP-normen lage quotering. Geheel onterecht, een prachtige plaat. elk nummer is lang maar weet toch door schitterend gitaarwerk spannend te blijven. Het lijkt mij ook erg solo, deze kon zo onder "sun kil moon" of "Mark Kozelek" uitgebracht worden.

Deze man bliijft me verbazen, petje af!

Voorlopig 4*

Davez
Hier kom ik toch even op terug. Opeens klinkt het allemaal zo langdradig en hopeloos repititief. In die mate dat ik er zelf een volledige ster afhaal.

Een pak van deze nummers heeft hij ook akoestisch gebracht op een LP vorig jaar (Night Lp) daar zijn de nummers veel mooier.

avatar van TJN
TJN
Eerste echte kennismaking met de groep, bevalt goed. Cruiser draait nu, is inderdaad een nummer dat er tot nu toe uitspringt, laid back, biografisch, verder vind ik Between Days, track hiervoor, iets meer up-tempo, ook lekker klinken. .. als kenners dit het minste vinden dat de schilders van het rode huis heeft voortgebracht ben ik benieuwd naar al het andere. Vooral de laatste 3 kantjes van de plaat doen me goed, Michigan is als een gezellig pauzenummertje om met River weer vol laid back en in de diepte aan de bak te gaan. Smokey, Golden en Kavita..? ook lekker, de lome stem van Mark Kozelek werkt ontspannend.

avatar van philtuper
Ik ga maar eens wat aan dat gemiddelde doen want dat slaat echt helemaal nergens op!

Moeilijk te beoordelen album vind ik, Kozeleks meest wisselvallige album onder Red House Painters maar Smokey is misschien wel het beste nummer dat hij ooit geschreven heeft en Cruiser en Void zullen er ook niet ver van zitten.

avatar van Ducoz
In Mei komt deze opnieuw uit op LP.

avatar van Gyzzz
Bijna elk Kozelek-album (tot 2017), of het nu onder Red House Painters, Sun Kil Moon of andere naam is, heeft minimaal een nummer erop staan dat je helemaal omver blaast. Hier is dat Smokey. Kan eindeloos op repeat.

avatar van Pake G
Prachtig die recensies hier. Van waardeloos tot goed tot ik doe er een maar een ster af. Of de aanbeveling van het nummer Smokey op repeat. Terwijl ik nu River zit te luisteren waarbij ik precies hetzelfde denk. Opdat dit album meer waardering krijgt bij deze 4 hele Pake G’s.