Return to Forever featuring Chick Corea - Where Have I Known You Before (1974)

Jazz
Label: Polydor

1. Vulcan Worlds (7:52)
  2. Where Have I Loved You Before (1:02)
  3. Shadow of Lo (7:31)
  4. Where Have I Danced with You Before (1:15)
  5. Beyond the Seventh Galaxy (3:15)
  6. Earth Juice (3:47)
  7. Where Have I Known You Before (2:20)
  8. Song to the Pharoah Kings (14:24)
Kingsnake
Heerlijke plaat.
Waarbij elk nummer van elkaar gescheiden wordt door een door Chick gespeeld stuk op de piano of elektrische piano.

Nummer 3 met een heerlijke dromerig Meola-solo is een hoogtpunt van deze versie van RTF.

WPE
Vroeger vond ik dit niet echt geweldig, maar ben het album steeds meer gaan waarderen. Het zijn natuurlijk ook wel een stel virtuozen bij elkaar, en je moet er voor in de stemming zijn en er voor gaan zitten. Geen tussendoor album dus. Maar heerlijk solowerk van alle bandleden, en ze vullen elkaar prima aan. Een van de betere jazzrock albums.

Mssr Renard
Halve punt omhoog. Heerlijk om deze plaat vanaf de lpspeler te laten knallen.

Veel piano en fenderrhodes en meer progrock dan jazzrock. Dat komt waarschijnlijk door redelijk rockgerichte songs.

Dit is nog geen Romantic Warrior, maar desondanks een erg lekkere plaat. Het slotnummer is met name een beest, met wat vingervlugge solo's van Al di Meola