Clifford Brown / Max Roach Quintet - Brown and Roach Incorporated (1955)

Jazz
Label: EmArcy

1. Sweet Clifford (6:34)
  2. I Don't Stand a Ghost of a Chance with You (7:14)
  3. Stompin' at the Savoy (6:18)
  4. I'll String Along with You (4:05)
  5. Mildama (4:27)
  6. Darn That Dream (4:00)
  7. I Get a Kick Out of You (7:30)
avatar van Tony
Iets later uitgebracht dan het fenomenale, alom geroemde debuut van Clifford Brown & Max Roach, maar feitelijk is het materiaal voor beide albums vrijwel allemaal tegelijkertijd opgenomen begin augustus 1954 in de Capitol Studios in LA, dus ook met dezelfde band bestaande uit Clifford Brown op trompet, Harold Land op tenor saxofoon, Richie Powell op piano, George Morrow op bass en Max Roach op drums uiteraard.

De songs die op dit album terecht zijn gekomen zijn net even iets minder verpletterend dan op het debuut, maar van een album vol restmateriaal is natuurlijk totaal geen sprake. Af en toe ligt er iets meer nadruk op het experimentele soleerwerk van Max Roach dan op de song, maar de huisdrummer van Charlie Parker en drummer van dienst tijdens het jazz concert van de eeuw (the Quintet) is altijd een genot om naar te luisteren. Een van mijn absoluut favoriete drummers in de jazz en daarbuiten. Van voor naar achter genieten dus en blind aan te schaffen als je van het debuutalbum onder de indruk bent. Geldt trouwens ook voor de 2 platen die deze groep hierna nog uitbracht, Study in Brown en At Basin Street. Wat een geweldige reeks top albums!

avatar van Sandokan-veld
Eigenlijk de enige uit de Roach/Brown-reeks waar ik nog niet écht aandacht aan had besteed. Binnenkort! Deze band heeft me inderdaad nog niet teleurgesteld (integendeel).

Soledad
Ja deze band was echt legendarisch. Volledig op elkaar in gespeeld, heerlijke composities en een volledig eigen sound. Met zowel Sonny als Harold Land.

Mssr Renard
Geinig dat je een nummer schrijft en jezelf gelijk lief noemt (Sweet Clifford).
Verder spat het zweet uit de speakers. Hebben anderen daar ook last van?

avatar van Boermetkiespijn
Wat een heerlijke uitsmijter is hun interpretatie van "I Get a Kick Out of You"