Chicks on Speed - Chicks on Speed Will Save Us All! (2000)

Duitsland
Electronic / Pop
Label: Chicks on Speed

1. Stop Records Advert (0:30)
  2. Give Me Back My Man (4:26)
  3. For All the Boys in the World (2:21)
  4. Glamour Girl (6:15)

met Punk Anderson

5. Stang (2:01)
  6. Little Star (4:14)
  7. Warm Leatherette (3:39)
  8. Kaltes Klares Wasser (4:37)
  9. Yes I Do! (2:36)
  10. Procrastinator (1:44)
  11. Mind Your Own Business (3:10)
  12. The Floating Pyramid over Frankfurt That the Taxi Driver Saw When He Was Landing (3:50)
  13. Euro-Trash Girl (4:02)
Ik vind Kaltes Klahres Wasser veruit het leukste nummer van Chicks On Speed, als ik er zo over nadenk.

avatar van titan
titan (crew)
En dat is nog een cover ook (van Malaria).

Ah, vandaar dat het zo bekend klinkt

Toch hebben ze ook wel eigen leuke nummers, zoals Eurotrash Girl. Een ander heel leuk nummer, Glamour Girl, is ook een cover.

avatar van titan
titan (crew)
Warm leatherette is er ook eentje, dat is een nummer van the normal (alias Daniel Miller, de platenbaas van Mute).

Electro_
De opvolger vind ik wat beter klinken. Alleen Kaltes Klahres Wasser is erg euk. De rest maar matig wat mij betreft. 3*

avatar van Urbanoetang
Chicks On Speed. De naam klinkt natuurlijk niet veelbelovend, net als de titel van het album en de tracklist. De reden dat ik dit album toch heb beluisterd, is dat het verwantschappen zou moeten hebben met The Knife. Zonder verwachtingen of zonder ook maar iets van ze gehoord te hebben begon ik hieraan, en al snel bleek dat The Knife en Chicks On Speed slechts beiden electropop maken en verder niets gemeen hebben.

Album begint met een leuke intro, waardoor ik dacht dat dit nog wel wat zou kunnen worden. Ook Give My Back My Man en For all the boys waren nog wel leuk, en ik kreeg door dat ik dit allesbehalve te serieus moest nemen. Toen kwam Glamour Girl, wat mij betreft de grote draak van dit album op het stuk tussen 03:40 en 4:38 na. Een nummer dat eigenlijk maar 2 en halve minuut (inclusief dat stuk) hoort te duren, maar het gaat maar door en door alsof ze anders niet aan de nodige minuten zouden komen.
Aan het begin van Redstand [Re]issue dacht ik even dat mijn hoofdtelefoon het begaf, maar dat was dus niet zo. Geen fijne noise, nogal storend (ook al was dat waarschijnlijk de bedoeling). Ook Little Star deed me niets, maar hierna zou het weer de betere kant op gaan. Warm Leatherette, Kaltes Klares Wasser en Yes I Do zijn stuk voor stuk fijne nummers. Vervolgens stort het helaas volledig in en Euro Trash Girl is misschien nog wel erger dan Glamour Girl.

Dit is wel wat ik ervan verwacht als ik de naam enz zie. Vijf nummers waren nog leuk, die volgensmij veel beter zouden zijn zonder de zang van de dames. Dat doet me wat aan Uffie denken, alleen minder vreselijk. De rest van de nummers stelde niet veel voor of waren vreselijk. Nee, Chicks On Speed kan me gestolen worden tenzij ze het op een ander album geheel anders doen, of als dat album weinig zang heeft.