Jack Johnson - Brushfire Fairytales (2000)

Label: Enjoy

1. Inaudible Melodies (3:35)
  2. Middle Man (3:14)
  3. Posters (3:13)
  4. Sexy Plexi (2:07)
  5. Flake (4:40)
  6. Bubble Toes (3:56)
  7. Fortunate Fool (3:48)
  8. The News (2:26)
  9. Drink the Water (3:21)
  10. Mudfootball (For Moe Lerner) (3:04)
  11. F-Stop Blues (3:10)
  12. Losing Hope (3:51)
  13. It's All Understood (5:29)
  14. Flake [Live] * (4:29)
  15. Inaudible Memories [Live] * (3:27)
avatar van Booyo
Misschien verre van spannend, maar dat is ook wel is lekker, het is namelijk gewoon heerlijke muziek.

avatar van bertus99
Debuut van Jack en een leuke plaat. De opvolger On and On werd veel bekender. Daarna werd het alleen maar meer van hetzelfde en dan krijg je op een gegeven moment ook genoeg van het relaxte pretentieloze sfeertje. Hoewel er zeker mensen zullen zijn die niet meer van muziek verlangen en er happy mee zijn, ook prima overigens.
Op deze cd klinken er nog een verschillende gitaarsounds, ook electrisch en met distortion naast de akoestische gitaar. Dat maakt hem interessanter dan het vervolg vind ik.

avatar van Ronald5150
Jack Johnson speelt aanstekelijke unplugged zomerse muziek. Zo ook op "Brushfire Fairytales". Zijn muziek is te typeren als relaxed en onbezonnen. Eigenlijk perfecte muziek bij een kampvuurtje. Geen echte uitschieters, maar gewoon heerlijke laidback luisterliedjes. Bij Jack Johnson weet je precies wat je krijgt.

avatar van dix
dix
Mooi artikel bij The Quietus waarin de onbedoelde invloed van Jack Johnson op een hele generatie singer-songwriters wordt geanalyseerd. Uit het hart gegrepen.