Brainstorm - Ambiguity (2000)

Duitsland
Label: Metal Blade

1. Crush Depth (6:06)
  2. Tear Down the Walls (3:54)
  3. Beyond My Destiny (8:41)
  4. Arena (3:53)
  5. Coming Closer (5:52)
  6. Darkest Silence (0:54)
  7. Maharaja Palace (5:26)
  8. Far Away (5:47)
  9. Demonsion (6:37)
  10. Revenant * (4:44)
  11. Lost Unseen (6:13)
  12. Perception of Life (4:27)
avatar van RuudC
Toch nog even de beoordelingen van de vorige twee platen met een halve ster verlaagd. Ambiguity had ik aanvankelijk op vier sterren staan, maar daalt eveneens. Ik heb me tijdens het luisteren wel een paar keer zitten afvragen of Brainstorm eigenlijk wel een band voor mij is. Binnen de power metal is dit toch echt niet meer dan subtop. Het klinkt lekker, maar eigenlijk heeft het weinig te bieden. Dat merk ik snel als de band met Far Away ineens een ballad inzet. Een behoorlijk saaie ballad welteverstaan. De eerste en laatste songs van Ambiguity zijn nog wel enigszins de moeite waard, maar voorlopig hoor ik in Brainstorm een band die niet meer dan subtop is en het volkomen terecht aflegt binnen de groten in het genre. Met Andy B. Frank hebben ze in elk geval een iets betere zanger in huis, maar de krakers van songs worden nog altijd gemist. De band groeit op het derde album nog steeds, maar het is simpelweg nog niet genoeg.

Tussenstand:
1. Ambiguity
2. Unholy
3. Hungry

avatar van lennert
Tegen verwachting in heb ik de vorige twee recensies toch nog met een half punt verlaagd. Niet dat die albums slecht zijn, maar 4 sterren is toch net wat teveel van het goede als ik nu merk dat ik dit album inderdaad qua songs beduidend beter vind, maar nog steeds niet veel meer ervan kan maken dan 4 sterren. Met de komst van Andy B. Franck is het in ieder geval op zanggebied wel een stuk verbeterd met flink stoere anthems en een helaas vrij crappy ballad. Ik heb iets meer hoop dat het volgende album me echt compleet omver zal blazen!

Tussenstand:
1. Ambiguity