Psycho Realm - The Psycho Realm (1997)

Label: ruffhouse

1. Psycho Interlude (4:52)
  2. Showdown (4:33)
  3. The Big Payback (3:24)
  4. Premonitions (2:40)
  5. Stone Garden (5:11)
  6. Temporary Insanity (3:50)
  7. Confessions of a Drug Addict (4:06)
  8. Bullets (5:07)
  9. Love from the Sick Side (3:17)
  10. Outro (4:29)
  11. Psyclones (3:24)
  12. Lost Cities (4:44)
  13. La Conecta Pt. 1 (4:12)
  14. Goin' in Circles Outro (3:50)
avatar van Collect Call
Dope cd, goed om jezelf op te fokken hijs dope vooral het slot de laatste vijf nummers en het begin is ook goed. Hij is gewoon helemaal goed! Love Letter: "Do you know what a love letter is? It's a bullet from a f*ckin' gun, f*cker!". Premonitions vind ik persoonlijk ook erg goed. Zeker 4* waard

Ik ben groot fan van Cypress Hill, dit zij-projectje van ze is m.i. zeer geslaagd! Aanrader!

avatar van Shelter
Breal klinkt minder "knijperig", maar ik vind hem alleen ok als Sen dog ook verses rapt. Gek genoeg stoor ik me dan niet aan die stem, maar Breal alleen... best irritant.
Dit album heeft wel zijn eigen sound, donker, depri ook wel... toch wel nice --> 3*

ProZak
b-real alleen?

Op de een of andere manier horen mensen niet dat er 3 rappers op dit album staan...ik heb ooit een discussie gehad met iemand die dacht dat Sick Jacken ook B-real was, maar Duke en B-real verwarren, dan ben je volgens mij een beetje doof...

avatar van Shelter
Ja B-real alleen in de zin van zonder Sen Dog.. omdat normaal gesproken je altijd die 2 rappers bij elkaar hoort.
In combi irriteer ik me niet aan B-real...maar wanneer het is met andere mensen dan vind ikhet helemaal niks. Bijvoorbeeld ook met die Hit 'm high track, dan is die ook "alleen" zeg maar zonder Sen Dog en klinkt het voor geen meter.

avatar van Psycholamp
Vet cd-tje met rauwe beats. Mag ik wel.

Ik denk dat dit wel een van de vetste cd's is die ik sinds tijden heb geluisterd!

diepe beats, relaxte overgangen tussen de rappers en vooral B-Real is koning op deze cd!

5*!

avatar van flow natural
ProZak schreef:
b-real alleen?

Voor mij klinkt het toch ook duidelijk dat er 3 rappers zijn.
Maar sick jacken zijn stem klinkt nu minder fijn dan in bijvoorbeeld stone garden

Zeker een raw donker cdtje,zeker wat mij aansprak.
Sick jacken is een goede rapper,zeker nu in zijn solo projecten en collabo's.
B-real vind ik nu laatste jaren minder klinken,wat hij rapt raakt mij minder dan vroeger toen hij wat aggressiever rapte.
Je zou op dit album kunnen zeggen bid duke het minst goed rapt maar als je goed luisterd komt wat hij zegt wel goed over.Het raakt mij wel.
Die vent heeft gewoon een schorre stem :d misschien iets minder ritme erin maar daarom is het ook een duister album........the psycho realm :d

flow natural schreef:

Voor mij klinkt het toch ook duidelijk dat er 3 rappers zijn.

Zeker een raw donker cdtje,zeker wat mij aansprak.
Sick jacken is een goede rapper,zeker nu in zijn solo projecten en collabo's.

Zoals ik al melde... ik bedoel dus B-real niet in combinatie met Sen Dog. zie uitleg andere post.
Los daarvan is het niet heel gewedlig naar mijn mening

avatar van flow natural
Deze cd van de reeks is toch de beste mede omdat b-real hier veel vertegenwoordigd.
Die 2 warstory's zijn ook goed maar toch B-real komt er minder in voor en je hoort dat wel.

B-real klinkt hier goed en op die oude cypress hill cd's ook.Met of of zonder Sen-dog vind ik hem vroeger beter klinken.
Nu is hij minder aggressief en op die nieuwe cypress hill hoor je dat ook.

avatar van ThingMan
Ik heb de discography sinds kort. Ik ben erg benieuwd. Zeker naar de eerste cd's waar B-real in mee doet. Heb al enkele nummers van ze gehoord en dat viel niet tegen.

avatar van Nr.4
Dope duistere plaat. Ben niet zo fan van die Duke dude, maar het totaalplaatje klopt zeker. B-Real vind ik altijd wel tof om te luisteren.

avatar van KILLERBEE99
Vet album, kan nog in punt stijgen voor mij.

avatar van frolunda
De donkere kant van Cypress hill?.....misschien niet helemaal maar zo voelt dit album voor mij.Uitstekende cd met het fenomenale Confessions of a Drug Addict.

avatar van Lonerfr
Dit is een album dat ik nog steeds (27-10-2018) luister.

De samenwerking met Big Duke is juist iets dat ik erg goed vind gelukt...

De stijlen komen goed samen er is ook nagedacht over hoe ze het album in elkaar hebben geknutseld..

Het heeft bij mij ook een tijd geduurd voordat ik erachter kwam dat het niet alleen B-real was die op het album te horen was...Het geknepen stemmetje deed me eigenlijk direct aan B-real denken (wat denk ik logisch is)...Tot ik me een beetje was gaan verdiepen wie er nou allemaal meededen op het album en kwam er toen al snel achter dat B-real maar op enkele nummers te horen is...

Al met al een heerlijk en rauw album die bij mij toch echt de boeken ingaat als 1 van mijn favo. albums ever..!! (Naast enkele solo albums van onze grote WU-tang vrienden)..

avatar van Nr.4
Die storytelling-tweeluik als afsluiter is wel dope ook. Kan nog steeds niet echt genieten van Big Duke z'n delivery.