Pet Shop Boys - Back to Mine (2005)

Dance / Pop
Label: DMC

1. Savage - Don't Cry Tonight (4:55)
  2. Mr Flagio - Take a Chance (6:04)
  3. Klein en Mbo - Dirty Talk (6:45)
  4. The Flirts - Passion (8:24)
  5. Matia Bazaar - Ti Sento (5:29)
  6. Justice en Simian - Never Be Alone (4:03)
  7. Queen - The Show Must Go On (4:07)
  8. Celestial Choir - Stand on the Word (4:32)
  9. Carl Bean - I Was Born This Way (4:43)
  10. Dusty Springfield - I'd Rather Leave While I'm in Love (2:45)
  11. Fairmont - Traum (4:49)
  12. Harold Budd, Ruben Garcia en Daniel Lentz - Pulse Pause Repeat (3:51)
  13. Biosphere - Microgravity (4:47)
  14. Ensemble Opus Posth - Come In! (II Movement) (Composed by Vladimir Martynov) (4:24)
  15. Vladimir Cosma - Promenade Sentimentale (Sentimental Walk) (2:33)
  16. Etienne Daho - La Baie (5:20)
  17. Vessel - Tiny (3:39)
  18. Craig Armstrong - Laura's Theme (2:31)
  19. One Two Three No Gravity [Dettinger Mix] (5:04)

met Closer Musik

20. Dusty Springfield - Goin' Back (3:31)
  21. Lunz - Lunz (4:00)
  22. Sir John Barbirolli Conducts the New Philharmonic Orchestra - Sospiri op 70 (Composed by Edward Elgar) (5:04)
  23. Arkhcouk - Dd Rhodes (4:53)
  24. Video Kid - Video Kid (4:05)
  25. Lobe - Movement (3:19)
  26. John Surman - At Dusk (2:07)
  27. Emil Gilels - Melodie Opus 47 No 3 (Composed by Edvard Grieg) (3:53)
avatar van T.O.
Interessante selectie

Allmusic
Neil Tennant and Chris Lowe have each compiled an album for the Back To Mine project. This is the 20th CD in the Back To Mine collection. The 2CD set will include separate discs from each of the Pet Shop Boys.

Neil Tennant's idea when compiling the CD was "To create a sequence of late-night listening music, Sequencing electronic, ambient, classical and pop music" while Chris Lowe chose "Songs about love, friendship, sex, religion, hope and despair"

avatar van ChrisX
Heb al een aantal van deze Back To Mine cd's (o.a. Faithless en Danny Tenaglia) en tot nu valt me er eigenlijk geen enkele tegen. Deze heb ik wat gemixter gevoelens bij. De tweede cd (jammer dat we dat hier niet kunnen aangeven) die begint met Fairmont is van de hand van Neil Tennant en vind ik in zijn volgorde en hoe het in elkaar overloopt erg goed.

Daarentegen valt cd 1 (Chris Lowe) erg tegen met een paar erg botte overgangen waardoor het niet echt prettig luisteren is. Ook muzikaal kan het me niet zo boeien eigenlijk.

avatar van ChrisX
Euh.. ik moet het toch ff een correctie maken op m'n eerste berichtje: die Chris Lowe disc valt best wel mee (was er schijnbaar de eerste luisterbeurt niet voor in de bui) maar is een stuk dansbaarder dan Neil Tennant's aandeel. Maar dat maakt het als geheel misschien juist des te leuker.

Je zou disc 1 heel goed kunnen draaien als voorbereiding op het uit gaan (of op de terugweg in de auto) en dan disc 2 als afkoeldisc als je thuis bent.

Opvallende verzameling zeg! Veel electronica en dan ook nog behoorlijk uiteenlopende stijlen. Grappig om Fairmont hier terug te zien... Maar ook Justice, Closer Musik en Biosphere.

Ik zie die Neil Tennant en zijn maatje er voor aan om onder een pseudoniem de meest vette minimal en ambient uit te brengen op Kompakt.

avatar van T.O.
Ja, nu je het zegt, ze hebben zeker wel raakvlakken met de Kompakt-sound