Red House Painters - Red House Painters (II) (1993)

Label: 4AD

1. Evil (7:20)
  2. Bubble (5:31)
  3. I Am a Rock (5:32)
  4. Helicopter (5:22)
  5. New Jersey (4:24)
  6. Uncle Joe (5:58)
  7. Blindfold (8:26)
  8. The Star Spangled Bannar (2:28)
Woutt
Deel 1 is super, maar deze is ook zeker niet verkeerd. New Jersey bijvoorbeeld is echt een pareltje. (staat ook op deel 1 zag ik net trouwens ).

voltazy
Woutt schreef:

is dit niet andere versie van new jersey?

Woutt
Klopt.

avatar van Reint
Wat is het verschil tussen 1 en 2?

avatar van VanDeGriend
Dit is de allereerste cd van RHP die ik hoor en gezien de scores heb ik dan niet eens de topper in handen. Dat belooft wat voor de andere titels die zeker in bestelling gaan want ik vind deze plaat geweldig. Jippie, weer een ontdekking

avatar van VanDeGriend

Check ik een doos met cd's die ik onlangs gekocht heb, zitten er gewoon nog 3 in van Red House Painters. Mijn dag kan niet meer stuk.

Om gelijk te ontdekken dat ik nummer 1 aan het draaien ben in plaats van 2 .Dus mijn commentaar hierboven slaat dus op 1

Edit: en op 2 dus, want die blijkt ook heel fraai te zijn

avatar van Reint
Jij koopt gewoon maar wat raak?

avatar van Arthur Verlaine
De minste plaat van Kozelek en zijn mannen. De plaat heeft een groot probleem; het mist context. Inhoudelijk zijn de nummers overweldigend - wat te zeggen van Uncle Joe en Evil bijvoorbeeld. Het is een leuke bijkomstigheid bij de eerste, meer niet. Alleen voor fans van RHP.

avatar van Omsk
Prachtig openingsnummer; de beste uitluidende lalala's die ik van deze band hoorde, iets waar ze zich toch al zo duchtig in bekwaamd hebben. De rest valt nog niet zo hard, dan is zijn titelloze broertje inderdaad een streep beter. Maar misschien groeit er nog eea.

Deze en deel 1 vandaag voor 2 Euro per stuk kunnen kopen.

avatar van Omsk
DAMN, dat geschreeuw in Blindfold klieft voor boven tot onder in je ruggengraat.

avatar van Artkramer
Alsof ze "I Am a Rock" zelf hebben geschreven! Ik vind dat het beste nummer van deze plaat (het is een cover van Simon & Garfunkel). Het is mijn lievelingssongtekst en de uitvoering van RHP past er naar mijn mening eigenlijk veel beter bij!

Verder komt dit album als geheel op mij een beetje over als de restjes van Red House Painters I. De eerste helft (t/m Helicopter) vind ik weer top, maar de tweede helft vind ik beduidend minder.

Ik woonde lang geleden in China en kocht daar vaak illegale cassettebandjes, zo ook deze van de Red House Painters. Mooie herinneringen dus en dit is fijne sfeervolle muziek.

avatar van madmadder
Uncle Joe

avatar van McSavah

Ja, die sprong er voor mij ook uit van de week, mooi nummer.

avatar van Broem
Begonnen met het magistrale Down Coloforfull Hill en zachtjes aan de discografie van de band aan het beluisteren Moet toegeven dat me dit een stuk minder bevalt dan eerder genoemd album. Ik hoor de potentie maar deze songs zijn een stuk langdradiger. Heb moeite mijn aandacht erbij te houden. De stem lijkt een stuk ijler in de mix te zijn verwerkt. Geen uitschieters So far