Herrek - Waktu Dulu (2013)

Folk

5. My People
  6. Team
  7. White
avatar van Motdattan
Tiger Eyes smaakt naar meer!

avatar van Don Cappuccino
Het album is inmiddels te beluisteren op de Luisterpaal. Volgende week ga ik deze band live zien samen met Jacco Gardner en Dignan Porch. De twee nummers die waren vrijgegeven (Rain en Tiger Eyes) waren erg goed. Ik ben dus benieuwd.

avatar van Shelter
Dit album trok mijn aandacht door de titel dus ben ik even gaan googlen (ik woon zelf in Indonesie). Kom ik dit tegen, uitspraken van de zanger:

"Zo wordt iemand uit Indonesië al van jongs af aan bijgebracht hoe de natuur in elkaar zit, hoe je moet jagen en wat wel en niet eetbaar is."...ik neem aan dat hij in een mini dorp is opgegroeid maar dit is dus echt kinklare onzin. Hij doet net of we hier allemaal in de rimboe wonen of zo, wat een gek! Ik ga hier ook niet lopen verkondigen dat "Iemand uit Nederland van jongs af aan wordt bijgebracht hoe koeien te melken of aardappels te rooien"

Anyway ik ben wel benieuwd naar de sfeer liedjes, heeft toch een extra dimensie als je er zelf woont

avatar van erwinz
Snowstar Records brengt tot dusver alleen maar hele mooie platen uit en ook dit is er weer een. Het debuut van Herrek heeft een unieke sfeer en staat vol met razendknappe songs. Muziek om bij weg te dromen of om bij op het puntje van de stoel te zitten.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Herrek - Waktu Dulu - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van pim556
Mensen doe eens iets aan dit lelijke gemiddelde .

avatar van Slowgaze
Ik kom er later op terug, maar ontzettend sterk album, heel goede nummers, mooie esthethiek. Ja, eindlijstjesmateriaal mij dunkt.

pim556 schreef:
Mensen doe eens iets aan dit lelijke gemiddelde .

Zo beter ?

Zeker .

avatar van Slowgaze
Ik heb ook mijn bijdrage geleverd, Pim. Maar als jij nu het cijfer met een halfje verhoogt, wordt het gemiddelde alleen nog maar mooier.

avatar van pim556
Zal het binnenkort weer eens een luisterbeurt gunnen . Heb het album sinds februari niet meer geluisterd, terwijl ik toch vrij zeker ben dat het eindejaarslijstjesmateriaal wordt. En ik moet ook snel weer eens galgje spelen.

Mensen die dit wat vinden moet als de wiedeweerga achter Spilt Milk aan, al is dit ook een fraaie plaat die meer aandacht van mij verdient.

avatar van Ducoz
Ik vind deze plaat vooral tekstueel niet zo sterk, met als diepte punt 'Team'.
Pak die tekst er eens bij en huil...

Voor de rest is dit best prima muziek, zeker van Nederlandse bodem. Het is allemaal nog wel Snowstar-veilig, maar er zit een hoop potentie in. De band weet net een andere sound te creeren dan het gemiddelde pop/folk/indie bandje en maakt ze net weer wat specialer en interessanter.
Voor nu geef ik een 3,5. De hoes foto's vind ik mooi en dragen voor mij bij aan de sfeer.

avatar van Slowgaze
Ik vind de tekst van 'Team' juist goed overkomen, met dank aan de overtuigende zang. Zo'n zinnetje als 'I thought I was on the team' lijkt misschien onbeduidend, maar ik vind dat juist echt een heel sterke zin en zeker om het liedje mee af te sluiten. Tekstueel is Herrek misschien op papier niet altijd even goed, maar dat kun je ook over heel wat jazzstandards zeggen.

Qua Snowstar-veiligheid vind ik het heel hard meevallen. Het is net wat meer lo-fi en wat rauwer en sowieso, ze weten echt een eigen geluid neer te zetten. Het klinkt allemaal niet zo 'ik heb een hoed op en ik ben superauthentiek' zoals andere dingen op Snowstar wel vaak klinken.

Een heel mooi album. Bij het beluisteren dacht ik aan een ander traject van Gerrit van der Scheer, namelijk Geneve met 1551. Daarbij worden de oude psalmen, zoals gezongen in traditionele gereformeerde kerken op een zeer speciale neo folk manier aangepakt. Die 20 minuten ep vond ik bijzonder verrassend. Herkenbaar met deze cd zijn de zangpartijen. Deze cd is iets minder neo folk dan Geneve. Op internet staan bij Mousique twee prachtige recensies van zowel deze plaat als Geneve. Deze geven prachtige achtergrondinformatie,waardoor je de muziek nog beter gaat waarderen.
Deze cd geeft zijn geheimen niet zo snel prijs. Je moet er echt voor gaan zitten en iedere keer ontdek je weer iets nieuws. Prachtige lome muziek, een aanrader.

avatar van Deren Bliksem
Fijn album, doet me denken aan Red House Painters, Smog enzo. Pluspunt voor de hoes ook.