Gloryhammer - Tales from the Kingdom of Fife (2013)

Label: Napalm

1. Anstruther's Dark Prophecy (1:26)
  2. The Unicorn Invasion of Dundee (4:26)
  3. Angus McFife (3:28)
  4. Quest for the Hammer of Glory (5:37)
  5. Magic Dragon (5:27)
  6. Silent Tears of Frozen Princess (5:34)
  7. Amulet of Justice (4:26)
  8. Hail to Crail (4:43)
  9. Beneath Cowdenbeath (2:29)
  10. The Epic Rage of Furious Thunder (10:33)
  11. Wizards! * (2:22)
avatar van Sinner
Alestorm vind ik geen hol aan. Ik vind het niet leuk, niet grappig en niet interessant klinken. Ook zit ik niet te wachten op een tweede Rhapsody (of fire?) met dermate onnozele songtitels dat de lol me al bij voorbaat ontgaat (Hammerfall en Manowar zijn toch wel de uitersten voor mij denk ik in dit genre).

...en dan moet ik stiekem bekennen dat ik Angus Mcfife alvast toch erg lekker vind klinken. Niet in het minst door de zang van Thomas Winkler - die gewoon prima bij dit soort muziek past en erg aanstekelijk werkt - en dat ook de rest van de nummers gewoon erg leuk zijn om naar te luisteren. Misschien toch op weg om een guilty pleasure te worden...

avatar van Liampie
Sinner schreef:

Is het je ontgaan dat dit een parodie is? Dat ligt er best dik bovenop.

avatar van Sinner
Liampie schreef:
Is het je ontgaan dat dit een parodie is? Dat ligt er best dik bovenop.

Goh. Echt? Meen je dat nou? Had ik er echt nooit achter gezocht hoor.

avatar van jasper1991
Hier klonken ze nog heel erg als Rhapsody. Leuk project op zich, maar ze slagen er niet in om een uur lang te knallen. Space 1992 vind ik nog het gaafst van de drie albums.