Abscess - Tormented (2000)

1 stem

Label: Listenable

1. Rusted Blood (2:29)
  2. Filth Chamber (1:10)
  3. Tormented (2:42)
  4. Madness and Parasites (1:46)
  5. Deathscape in Flames (2:30)
  6. Street Trash (1:03)
  7. Halo of Disease (1:41)
  8. Scratching at the Coffin (2:46)
  9. Ratbag (1:31)
  10. Death Runs Red (3:40)
  11. Wormwind (4:12)
  12. From Bleeding Skies (1:12)
  13. Madhouse at the End of the World (6:41)
avatar van B.Robertson
Chris Reifert (hofleverancier der gruwelijke gorigheden) slaat weer toe in de collectie met deze tweedehands opgescharrelde cd. Veel bands wedijveren met gruwelen maar Reifert wist destijds totaal onverwacht toe te slaan met het meer dan walgelijke Shitfun. De muziek op dat album ging nog wel en is volgens de wiki beïnvloed door hardcore punk. Abscess moet hier een voortzetting van zijn. Nou las ik de aardschok vroeger hoofdzakelijk in de boekhandel en niet iedereen was bekend met Autopsy, dus ik dacht al even dat de heren in een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek opgesloten waren. Gezien hun fantasievolle teksten vraag je je haast af wat ze ook in daden omzetten. Als je even een blik op de teksten van dit album werpt zie je CR in het echt ook wel tussen de varkens rondkruipen. Het album Tormented is grotendeels geschreven door Reifert. Op een gegeven moment verwacht je de klasse van de eerste twee Autopsy albums niet meer en hoop je alleen nog op een leuk album.
Meer dan dat zit er ook niet in op Tormented. Muzikaal gezien is het dik in orde, zang is wel behoorlijk vervormd, en de produktie is uitstekend voor hun doen. Ditmaal de drums op de voorgrond. Maar wat nou de beste song is....later maar eens zien.