Helloween - Metal Jukebox (1999)

Duitsland
Label: Raw Power

1. He's a Woman, She's a Man (3:14)
  2. Locomotive Breath (3:56)
  3. Lay All Your Love on Me (4:36)
  4. Space Oditty (4:52)
  5. From Out of Nowhere (3:19)
  6. All My Loving (1:44)
  7. Hocus Pocus (6:43)
  8. Faith Healer (7:08)
  9. Juggernaut (4:50)
  10. White Room (5:46)
  11. Mexican (5:49)
  12. Rat Bat Blue * (5:30)
DutchViking
Dit album bestaat geheel uit covers, die door Helloween van een nieuw jasje worden voorzien. Zo is He's A Woman, She's A Man van The Scorpions, is Locomotive Breath natuurlijk afkomstig van Jethro Tull en kennen we All My Loving van The Beatles. Hocus Pocus komt van Focus en White Room natuurlijk van Cream. Vreemde eend in de bijt is voor mij Lay All Your Love On Me van ABBA.

Grootste verrassing is de uitstekende vertolking van Juggernaut, origineel van Frank Marino & Mahogany Rush. Helloween verricht haar taak met verve, getuige de overtuigende wijze waarop de songs worden gebracht. Leuk album, voor mij als niet-Helloween-fan zelfs leuker dan veel van het originele werk.

avatar van Motorhead
Hocus Pocus vind ik wl lekker gecoverd

Slecht geproduceerd.

Covers zijn leuk gekozen en hier en daar zelfs goed gespeeld.

Deris verkracht echter een hoop songs...

avatar van Metal-D78
Covers zijn leuk gekozen. Maar daar blijft het bij. Het is dat ik geen muziek verkoop anders deed ik deze in de aanbieding...

avatar van notsub
In de afdeling "een album vol covers" is de recente release van Stryper leuker dan deze. De songkeuze is hier wat gewaagder, maar hier vallen mij maar twee nummers op: Hocus Pocus en Locomotive Breath. Deze CD schaal ik wel hoger in dan Queensryche's Take Cover.

Ik hou van covers als:
a)een soort eerbetoon aan de oorspronkelijke uitvoerder
b) ze het origineel overtreffen.

Na beluistering van dit gedrocht, kom ik tot de conclusie dat deze versies nog niet de enkels mogen raken van de originele versies. Zeker dus geen b)
Helloween heeft zich niet veel moeite getroost er iets van te maken, a) is dus ook twijfelachtig.
Volgens mij hadden de pompoenen gewoon weer wat centjes nodig en waren hun eigen muzikale ideeën toen uitgeput (hun eigen albums van die tijd verklaren veel)
John en George draaien zich om in hun graf als ze horen hoe Deris All My Loving op bestiale wijze verprutst. Verder vind ik het ook "not done" een klassieker als Bowie's Space Oddity te coveren. Van sommige songs blijf je gewoon af. Een halfje om het belachelijk hoge gemiddelde wat te laten zakken.

Ozric Spacefolk
Ik vond mijn 2,5 wel een mooie gooi naar een gemiddelde... Ik vind de ABBA-cover wel grappig en Space Oddity werkt eigenlijk best wel, evenals Faith Healer en White Room...

MindRuler
Wat ABBA-covers betreft, vond ik de elektropopcovers die Erasure maakte heel wat leuker.

Ozric Spacefolk
Ik had wel eens gelezen, dat ze Wind Him Up van Saga ook hadden willen coveren op Metal Jukebox hadden willen zetten...

Ben allang blij, dat ze dat niet gedaan hebben...

Erasure vind ik echt walgelijk

MindRuler
De podiumpakjes van Andy Bell zijn inderdaad pijnlijk voor de ogen, ze hebben echter wel enkele aardige songs gemaakt.

on topic: Iemand zou Deris eens moeten zeggen dat hij beter een ander vak zou kiezen.

avatar van Metal-D78
Heb deze nog eens tijdens een studentenfeestje gedraaid. Zijn nog steeds mensen die mij vragen om 'die metalversie van Lay all your love on me' nog eens op te zetten. Conclusie: leuk om bij te pilsen, verder niets.

avatar van gigage
Frank Marino 's Juggernaut heeft wel een lekker metal sausje evenals Hocus Pocus van Focus.

avatar van vielip
Goh ja, dit album had ik compleet uit m'n geheugen verbannen. Heb 'm bij release zonder te luisteren gelijk gekocht. Maar daar kreeg ik héél snel spijt van! Niet lang daarna ook gelijk weer van de hand gedaan. Hier en daar hebben ze nog best een aardige prestatie neergezet (Lay all your love on me en Juggernaut) maar de rest is bagger. Niet in de laatste plaats omdat Deris alles verkloot. Hij is al geen geweldige zanger en als je je dan ook nog gaat wagen aan nummers die (bijna) elke andere zanger beter zingt dan wordt het nooit wat.