W.A.S.P. - The Last Command (1985)

Label: Capitol

1. Wild Child (5:14)
  2. Ballcrusher (3:30)
  3. Fistful of Diamonds (4:14)
  4. Jack Action (4:17)
  5. Widowmaker (5:19)
  6. Blind in Texas (4:23)
  7. Cries in the Night (3:43)
  8. The Last Command (4:12)
  9. Running Wild in the Streets (3:31)
  10. Sex Drive (3:04)
  11. Mississippi Queen * (3:22)
  12. Savage * (3:32)
  13. On Your Knees [Live] * (4:41)
  14. Hellion [Live] * (4:47)
  15. Sleeping (In the Fire) [Live] * (5:47)
  16. Animal (Fuck Like a Beast) [Live] * (4:37)
avatar van Sinner
Een logisch vervolg op het debuut. Muzikaal klinkt het wat gevarieerder en zelfs "volwassener", maar qua imago en teksten is het nog steeds behoorlijk over-the-top en voor velen dan ook compleet "fout". Fans van het vorige album zullen in ieder geval ook hier hun lol niet op kunnen met songs als Wild Child, Blind In Texas of Sex Drive. Ook is de productie lichtjes verbetert, en dus kunnen we zeker nog spreken van een meer dan behoorlijk schijfje.

avatar van moon.v
Mijn kennismaking met Wasp. Kon als uk al snel alle liedjes mee blairen tot grote spijt van mijn ouders, die nu twee hardrockers in huis hadden hahaha. Mooie plaat heb ik nog op vynyl

avatar van vielip
Best wel een aardig album vind ik. Veel beter dan het debuut in ieder geval. De sound op dit album is veel vetter en staat als een huis. Nummers als Wild child, The last command en The widowmaker zijn gewoon prima hardrock songs! Tsja, het imago kun je lang en breed over lullen. Het doet niks af aan de prima muziek!

De sound mag dan wel vetter zijn dan het debuut, maar de ( meeste )songs zijn toch wel minder.
Buien Wild Child en Blind in Texas zie je nooit meer een song terug in de ( tekorte ) live-sets van WASP. Jammer natuurlijk want ook Fistfull of Diamonds, Cries in the night of Widowmaker zijn geweldige nummers.

avatar van vielip
The last command (het nummer) hebben ze de laatste jaren regelmatig gespeeld. Maar verder inderdaad schandalig weinig! Een beetje hetzelfde lot als Diary of a madman van Ozzy vind ik. Daarvan speelt hij ook zelden iets. En als er al iets van gespeeld wordt zijn het altijd Flying high again en Believer. Komt in beide gevallen omdat er een debuut voor zit dat een klassieker is denk ik.

avatar van Lau1986
Een geweldige plaat van W.A.S.P. Ik weet eigenlijk niet veel van imago uit de tijd (misschien maar goed ook?) Ik weet alleen dat ik dit een geweldige plaat vind. Het begint al bij het geweldige openingsnummer, heerlijke riff! Ook het titelnummer behoort tot mijn W.A.S.P. favorieten. Top plaat!

avatar van Wolfmother
Nou dit maakt me toch iets optimistischer, had verwacht het niet lang uit te houden met WASP.
Maar na de legendarische opening komt er nog genoeg langs om van te genieten en daarvan komt heel veel op het conto van Blackie, zijn stem is gewoon heerlijk rauw en asociaal.
Vooral Blind in Texas en Ballcrusher zijn ook krakers.

1. The Last Commando
2. Winged Assassins