Kadril - Pays (2003)

België
Folk
Label: Wild Boar

1. Meditatie over een Voorbije Jeugd (4:00)
  2. De Kapiteinsdochter (4:33)
  3. La Charge - L'ensorceleuse (3:08)
  4. De Schaduw van het Bos (3:20)
  5. Bea's Farewell to Brussels (4:44)
  6. Het Kerelslied (4:43)
  7. Le Compère Galand (2:45)
  8. Martelen (4:55)
  9. Glorieuze Violette - Papichon (4:18)
  10. Wanneer Ik Slaap (3:40)
  11. La Femme Sans Tête (4:07)
  12. Zoals Ik Eenmaal Beminde (1:51)
avatar van grovonion
Liefhebbers van Lais zouden dit ook erg kunnen apprecieren, denk ik.

avatar van Rinus
Persoonlijk vind ik dit een iets minder album dan Eva. Het is een wat "zachter" abum dan Eva, maar nog steeds met mooie nummers erop.

Een prachtig volwassen folkalbum uit België.
Kadril was/is één van de grootste folkbands vanuit de folk revival rond het millenium, samen met Laís, Ambrozijn en ng wat andere bands. In tegenstelling tot Nederland was in de jaren van de eerste folk hausse (jaren 70.begin jaren 80) tot de revival rond 2000 altijd nog wel een folkscene in Vlaanderen aanwezig.
Kadril heeft duidelijk de wortels in de Engelse folk, vooral de invloed van Steeleye Span en Fairport Convention is daarbij hoorbaar, maar door het 'invliegen' van de Franse folkartiest Gabriel Yacoub (van Malicorne) zijn er ook andere invloeden aanwezig.
Dit is het tweede album (en laatste) met Eva de Roovere als zangeres en hoewel ze een heel andere stem heeft dan Maddy Prior of Sandy Denny klinkt het wel heel bijzonder. Ze houdt je aandacht zonder meer vast door haar hemelse zang.
Verder zijn bijna alle nummers wel sterk, folk rock op zijn tijd, prachtig meervoudig gezang,
De invloed van Gabriel Yacoub is duidelijk aanwezig , maar zoals ik schreef de Engelse folk rock invloed is duidelijk voelbaar.
Een prachtig album van deze zuiderburen !