Jessica Pratt - Jessica Pratt (2012)

Folk
Label: Birth

1. Night Faces (4:08)
  2. Hollywood (3:28)
  3. Bushel Hyde (4:10)
  4. Mountain'r Lower (3:18)
  5. Half Twain the Jesse (5:25)
  6. Casper (4:26)
  7. Midnight Wheels (3:19)
  8. Mother Big River (4:20)
  9. Streets of Mine (2:43)
  10. Titles Under Pressure (2:33)
  11. Dreams (3:11)
avatar van CircusSands
Fijn, hij staat er eindelijk op! Wat een prachtige plaat is dit zeg, prachtige verstilde folk. Tim Presley van White Fence heeft een label opgericht speciaal om haar plaat uit te geven. voor de fijnproevers, Presley gaf als verklaring dat het klonk als: “Stevie Nicks singing over David Crosby demos, with the intimacy of a Sibylle Baier.” Aanrader!

mcmaurice
Prachtplaat! Dit klinkt vertrouwd sinds de jaren '70, maar met toch een eigen geluid. Gelijk op vinyl aangeschaft.

avatar van ArnoldusK
Mooi mooi! Wordt enkel beter.

Hoes deed me erg denken aan deze plaat die ik in de platenzaak zag liggen, had 'm bijna meegenomen...
Nena - Feuer und Flamme (1985)

avatar van erwinz
Prachtige plaat. Uiterst sobere folk, maar alles is raak. Soms is er heel veel nodig voor het maken van een plaat die een onuitwisbare indruk maakt, soms ook opvallend weinig.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Jessica Pratt - Jessica Pratt - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Thijssie
Jessica Pratt's 2e plaat blijft me maar betoveren dit jaar zover, dus haar debut mocht ook niet ontbreken. Dit is een nog kalere plaat dan On Your Own Love Again, met alleen Pratt op haar gitaar en die prachtige stem van haar. De liedjes lijken te meanderen maar na een paar luisterbeurten kan ik niets anders dan geboeid luisteren naar de prachtige eenvoud.

avatar van Cor
Cor
De vrouwelijke equivalent van Nick Drake, zo beluister ik deze debuutplaat van Jessica Pratt toch wel. Maar dan ook net iets minder intens en gevarieerd. Het is mooi gespeeld, mooi gezongen, maar ook wel wat eentonig hier en daar. Maar absoluut geen debuut om je voor te schamen.