Most Unpleasant Men - Most Unpleasant Men (2013)

Pop / Electronic
Label: Cubicle

1. Everybody Does (3:32)
  2. Fall of the City (3:34)
  3. Man (3:27)
  4. Hole in the Ground (3:42)
  5. Hippie (1:52)
  11. Alibi (3:33)
  12. This Is It (4:14)
  13. Not That Kind (2:22)
avatar van Sunderland
Vanmiddag de tryout van de tryout van de tryout meegemaakt in het muziekcafe van Gigant. Klinkt leuk en zeker iets om in de gaten te houden.

Het eerste album ga ik eens opzoeken.

avatar van erwinz
Het eerste album is anders. Minder elektronisch, meer ingetogen en meer Talk Talk.

Deze tweede plaat is daarom wel even wennen, maar langzaam maar zeker heeft Most Unpleasant Men me toch weer overtuigd met haar bijzondere muziek. Van Taking Heads tot Depechte Mode tot Eels tot The Notwist en weer terug.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Most Unplesant Men - Most Unplesant Men - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Booyo
Eerste luisterbeurt: weinig bijzonders. Tweede luisterbeurt: toch een glimlach. Derde luisterbeurt: jaaa lekker. En na nog een vijftal luisterbeurten vat dit precies het album samen. Het is an sich niet heel bijzonder, maar absoluut een erg lekker en vrolijk album. Gaat steeds beter met de Nederlandse muziek. Hippie en Hole in the Ground zijn favoriet hier.

Mooie plaat die zichzelf beetje bij beetje ontvouwt. Een vrolijk album zou ik het niet willen noemen, daarvoor vind ik het toch te gevoelig en contemplatief allemaal. Zo'n liedje als Man heeft bv.best een droevige tekst, al wordt er wel een soort van hart onder de riem van de hoofdpersoon (de tekstschrijver zelf?) gestoken.

Verder ook een mooie afwisseling tussen uptempo en wat rustiger nummers. Qua stijl doet dit me het wel wat denken aan bands als The Notwist, The Go Find en wellicht zelfs Alt-J, al vind ik dat Most Unpleasant Band inhoudelijk wel heel wat meer te bieden heeft dan die band.