Caitlin Rose - The Stand-In (2013)

Country / Pop

4. Only a Clown (3:37)
  5. Pink Champagne (4:05)
  6. Dallas (3:47)
  7. Golden Boy (3:44)
  8. Everywhere I Go (3:10)
  9. Silver Sings (2:56)
  10. When I'm Gone (3:28)
  11. Menagerie (2:42)
  12. Old Numbers (2:31)
kistenkuif
Bij haar debuutalbum Own Side Now beschouwde ik haar nog als één van de vele jonge countrymeiden met een gouden keeltje en heb ik gewacht op een vervolg om me echt te laten overtuigen. Et voilà, daar is ze dan met haar tweede album. Ze overtuigt me niet alleen, ze doet veel meer. Wat precies zal ik melden na meer luisterbeurten. Maar dit meiske is bepaald geen eendagsvlieg, wat ik je brom. Wat een stem en wat een lef!

kistenkuif
Caitlin Rose groeide op in Nashville en kreeg muziek al met de paplepel binnen. Haar moeder is grammy-award winnaar Liz Jones en haar vader is werkzaam in de countrybusiness. Als kleine meid heeft ze zo te horen op schoot gezeten bij haar oude tantesTammy Wynette, Loretta Lynn en Patsy Cline maar óók bij de jongere Stevie Nicks. Paardje rijden deed ze op de knie van ome Roy Orbison. Onzin allemaal maar bedoeld om aan te geven hoe goed deze jonge dame kan zingen. Je hoort dat ze een schier onbeperkt bereik heeft maar niet tot het uiterste gaat in vormeloos gegalm. She is not showing off. Ondanks haar achtergrond is dit album geen mainstream country, integendeel. Twee songs zijn geschreven samen met (ex-Jayhawk) Gary Louris, er is een cover van de Felice Brothers en de rest is van haar zelf. Het geheel varieert van stevige alt-country, westcoast à la Rumours, indie, schmalz, rock en jazzy swing met gestopte trompet als afsluiter. Toch is het album een duidelijke eenheid door die onvermijdelijke stem van Caitlin Rose en door haar bijtende teksten. Samen met Zoe Muth en Eilen Jewell vormt ze naar mijn mening de selecte voorhoede van een nieuwe generatie vrouwelijke singer/songwriters waar we nog lang van kunnen genieten. Geen hype, gewoon een erg fijn en aanstekelijk album dat uitnodigt tot meezingen.

avatar van Lura
Dit is inderdaad een geweldige zangeres, Kistenkuif!

avatar van erwinz
Dit vind ik inmiddels toch al een tijdje een hele goede plaat. Krijgt veel te weinig aandacht.

Poppy rootsmuziek met geweldige zang.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Caitlin Rose - The Stand In - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

avatar van Lura
Bij Kistenkuif en mij kreeg dit album allang de waardering die het verdiende, Erwin.
Prachtplaat.

Goed, gevarieerd album. Fijne zangeres met dito liedjes.