The Scabs - Live Dog (1993)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. Hello Lonesome (3:37)
  2. Nothing on My Radio (3:53)
  3. All You Ever Do (5:45)
  4. Don't You Know (3:28)
  5. Mama Is It Normal (4:56)
  6. Hard Times (4:59)
  7. Medicine Man (3:24)
  8. Time (3:57)
  9. Crime Wave (4:22)
  10. Robbin' the Liquor Store (7:37)
  11. She's Jivin' (5:25)
  12. Rockin' in the Free World (5:44)
  13. Like a Hurricane (2:46)
  14. Keep on Driving (3:30)
  15. Jodie (4:44)
  16. Don't You Know (4:04)
  17. Four Aces (3:43)
  18. Can't Call Me Yours (4:02)
  19. Tell Me About It (4:04)
  20. Medicine Man (3:50)
  21. Words (3:58)
  22. Better Off Without Me (4:39)
  23. Halfway Home (4:26)
  24. Lucky Star (6:02)
  25. Barkeep (3:15)
avatar van c-moon
De rockers uit Diest, de Vlaanderens rockhoop in bange en minder bange dagen.. The Scabs. Wie de formatie nog niet kent (schande!) zou ik eerdere aanraden deze Live Dubbelaar aan te schaffen in plaats van een verzamel. Immers: The Scabs was een ongeloofelijk goed Liveband. En op deze Live CD héb je meteen alle klassiekers, maar dan op een manier zoals de The Scabs op hun best waren: LIVE!

Zelf had ik het genoegen de heren diverse keren te mogen genieten in zaaloptredens en op diverse festivals. Altijd steengoed, en 200% "buzze geven".. volle overgave... Altijd een spetterend rock 'n roll feest!

De opname hier betreft het live optreden op het vermaarde Leuvense stadsfestival Marktrock, in 1993. Ze speelden er een electrische set, die integraal op CD 1 staat (nrs. 1 tem 14) en een akoestisch optreden, te viinden op CD 2 (nrs. 15-25)

"Helloooo.... " spreekt Guy Swinnen de menigte toe... "Lonneeesooomee".. En voilà, meteen het eerste nummer aangekondigd: Hello Lonesome, meteen daarna volgt een stomende versie van Nothing On My Radio. Twee nummers die je ook op het studio album "Jumping The Tracks" terugvindt, maar door de fletse productie aldaar niet echt tot hun recht komen, maar Live is dat snel opgelost: dynamiek en power troef..

All You Ever Do, "een nummer over sex... " Mama, Is It Normal? en She's Jivin' zijn nummer suit het album Dog Days Are Over, een album dat op dat moment nog niet zo lang uit is...

"This next song.. is a pop song..." Met Don't You Know hebben The Scabs "hun" ultieme popsong geschreven, en ook live komt deze crowdpleaser zeer goed tot uiting.. Dat laatste kan ook gezegd worden van de prachtige ballad Hard Times.. kropjes in de kelen!, één van de vele hoogtepunten van het album "Royalty In Exile", waaruit vervolgens nog geput wordt met de stevige rockers Medicine Man en het naar Heavy Metal neigende (jaa!) Crime Wave "the way you move your hips must be against the law.."

En ook de ballad Time komt uit het knappe "Royalty.."

Een absolute live-favoriet van The Scabs was geruime tijd Robbin' The Liquor Store ...Over de vrienden Jacky, Johnny, jimmy.. (whiksey!)... altijd lekker lang uitgerokken met het nodige gitaargeweld en dito spelplezier. En al even klassiek voor The Scabs was hun cover van Neil Young's (Guy Swinnen IS een hevige NY fan) Rockin' In The Free World, en in Leuven kreeg het publiek ook een zinderende versie van Like A Hurricane, ook van Dinosaur Sr.

In zijn studio versie geen favoriet van mij, maar live fantastisch: Keep on Driving (uit "Jumping..."). Deze rocker sluit het "elekrische album" af...

Voor de akoestische set werd vooral geput uit de songs van hun tussendoortje "Inbetweenies", "Royalty In Exile", "Skintight" en "Dog Days Are Over".

Waarbij ik vooral Jodie (op inbetweenies in stevige elektrische versie, en hier heel knap akoestisch), Can't Call Me Yours (ook van Inbtweenies), Better Off Without Me (van "Skintight") en Words in de verf wil zetten..

The Scabs Live herbeleven bij u thuis vanuit de luie zetel. Het kan. Of anders gezegd: Koop. Luister. Geniet. En besef dat Vlaanderen sinds 1995 een grote en grootse Rock 'N Roll Band kwijt is ...

Helaas!

Gelukkig is er de muziek nog!

net nog eens van onder het stof gehaald en blijft toch een fantastisch exemplaar