menu

The Scabs - Skintight (1988)

mijn stem
3,80 (22)
22 stemmen

België
Rock
Label: [PIAS]

  1. Halfway Home (4:05)
  2. Let's Have a Party (3:19)
  3. Roll 'Em Over (3:42)
  4. Telephone Line (3:15)
  5. Rollercoaster (4:49)
  6. Credit Cards (3:19)
  7. Money Making (4:16)
  8. Honey, Are You Satisfied? (3:39)
  9. Crystal Eyes (3:45)
  10. Better Off Without Me (4:20)
totale tijdsduur: 38:29
zoeken in:
avatar van c-moon
4,0
Nadat de belgische formatie The Scabs zich achtereenvolgens als punkband en newwaveband had gepresenteerd en hier vaak met The Clash vergeleken werd, sloegen ze eind jaren tachtig, eigenlijk medio jaren tachtig al met het album "For All the Wolf Calls", meer de richting van de Rock 'n Roll in, met dus eerst "For All The Wolf Calls", vervolgens het mini-album "Rockery", en dan met deze "Skintight". Een knappe plaat.

Je vindt op de plaat een aantal recht-toe-recht-aan rockers en party nummers zoals Let's Have A Party, Telephone Line, Money Making, Honey, Are You Satisfied?, het bijzonder aanstekelijke Credit Cards waar Bo Didley nooit ver weg is, de pure pop van Halfway Home (destijds een single), en anderzijds een nummer zoals Roll 'Em Over.

Een van de hoogtepunten is zeer zeker het aanstekelijke mid-tempo Rollercoaster, en laten we vooral de juweeltjes Crystal Eyes, een prachtige ballad.. en het al even knappe Better Be Off Without me, dat zo wanhopig en aangrijpend klinkt als het doet vermoeden... niet vergeten!


Na de halfgeslaagde "For All The wolf Calls" en de mini-LP "Rockery", The Scabs eerste grote plaat in de Rock-episode van hun carièrre...


De dame op de hoes.. mag er trouwens ook wezen...

avatar van Dréke
4,5
@ C-Moon: Ik vind die dame (in de verte althans) verdacht veel lijken op Jasper Steverlinck

De Belpop liefhebber komt naar boven in mij als ik deze plaat opleg. Mede dankzij de eindafrekeningen van Studio Brussel eens te overlezen ben ik beginnen luisteren naar deze Scabs. Skintight was de eerste plaat die ik kocht van hen. Hierop staat o.a. het schitterende, maar reeds vergeten Crystal Eyes. Na het lezen van C-Moons commentaar heb ik hierbij niets meer aan toe te voegen.

EVANSHEWSON
Best een mooi plaatje hoor. Halfway home is schitterende opener, maar ik ga vooral voor het geweldige CRYSTAL EYES; dàt gitaartje!

***1/2

avatar van Johanv4434
4,0
Goed album, al pakt het me minder dan "royalty in exile". Voorlopig op 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 00:10 uur

geplaatst: vandaag om 00:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.