Esben and the Witch - Wash the Sins Not Only the Face (2013)

Label: Matador

1. Iceland Spar (2:34)
  2. Slow Wave (4:35)
  3. When That Head Splits (4:34)
  4. Shimmering (4:33)
  5. Deathwaltz (4:56)
  6. Yellow Wood (5:40)
  7. Despair (2:50)
  8. Putting Down the Prey (4:16)
  9. The Fall of Glorieta Mountain (5:13)
  10. Smashed to Pieces in the Still of the Night (7:30)
(verwijderd)
Ik was ten tijde van de eerste EP '33' zeer onder de indruk, toen het eerste studioalbum volgde waren mijn verwachtingen misschien wel te hoog, maar deze werden niet gehaald. Dit album knalt er weer net zo in als die mooie eerste EP en weet zich in je nekvel vast te grijpen. Fijn hoor

avatar van trebremmit
Inderdaad fijn, toffe shoegaze of dream pop. Mooie hoes ook!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Mooi album, doet me ook aan Cocteau Twins denken, erg sfeervol.
Heb nu 3 luisterbeurten achter de rug, kan nog een hogere beoordeling uitkomen.

avatar van wibro
DjFrankie schreef:
Mooi album, doet me ook aan Cocteau Twins denken, erg sfeervol.

Tja, en dan wordt het voor mij natuurlijk erg interessant. Ik heb dit album in ieder geval in mijn rotatielijst gezet. Nu aan het beluisteren. Haalt de vier sterren wel denk ik.

avatar van Patrick h.
Bij de vinylplaat is er, naast een cd met alle nummers op, ook een exclusieve 7" single: Trail. De b-kant van de single staat al op de plaat: Deathwaltz.

avatar van WesleyX16
Erg fijn album. En mij doet het denken aan All About Eve, maar dan nog beter.