Shakira - Dónde Están los Ladrones? (1998)

Colombia
Label: Sony

1. Ciega Sordomuda (4:28)
  2. Si Te Vas (3:31)
  3. Moscas en La Casa (3:33)
  4. No Creo (3:53)
  5. Inevitable (3:13)
  6. Octavo Día (4:32)
  7. Que Vuelvas (3:52)
  8. Tu (3:36)
  9. Dónde Están los Ladrones? (3:16)
  10. Sombra de Ti (3:36)
  11. Ojos Así (3:55)
Dit is echt Shakira op haar best. Geen slecht nummer op het hele album. Ze klinkt qua zang nog niet zo sterk als op haar recentere albums maar alle songs zijn supersterk met als hoogtepunten bruta, ciega, surdumuda en tu....

Joy
leukste plaat van shakira, nog niet doorgebroken in die tijd

ciega sordomuda blijft lekker

Ojos Asi is echt heel leuk!!

Staan wat leuke nummers op, maar verder vind ik em niet zo speciaal

avatar van Psycholamp
Ik vind die wat snellere nummers wel leuk, die ballads een stuk minder. Wel een aardig geheel.

avatar van Rinus
Dit is echt een van de betere Shakira albums, voordat ze een commerciele knieval maakte en in het engels ging zingen. Behoorlijk rockend album met een paar ballads er tussen, geheel in het spaans.

avatar van Gothica
Shakira in haar betere tijden! Vol creativiteit en heerlijke nummers. Vooral Si Te Vas en Tu blijven heerlijk! Ook de rest van het album is dik in orde!

Dit is echt een top plaat van Shakira, vol creativiteit, rock en verrassende invloeden. Sowieso is Shakira in het spaans helemaal in haar element.
Echt een album dat ik veel beluister op Spotify.

Favo tracks: Ciega Sordamoda, Si te vas en Ojos Asi

avatar van Germ
Germ (crew)
Typisch jaren 90 pop, maar toch wel vermakelijk. De wat 'stevigere' songs, zoals de titeltrack en het afsluitende Ojas Así bevallen mij het best.

avatar van MetalMike
Eerste nummer is een nummer dat je vrolijk blíjft maken, hoe vaak je hem ook hoort. Je merkt ook echt dat haar stem veel stabieler al is in haar unieke zangstijl. Later werd ze alleen maar krachtiger en krachtiger maar haar unieke zangstijl is hier ten volle overtuigend aanwezig. Gelukkig maar, tussen de poppy nummers door maakt dat juist dat je extra geniet.
Die stijl is heel sterk aanwezig op het nummer "Si Ta Vas", bijna elke lettergreep lijkt een stembuiging te kennen, ze tovert met haar stem op een ongelooflijke manier hier, onnavolgbaar. Pas ook wel bij de emotionele tekst.
Verder rockt ze ook lekker op deze plaat, had misschien wat vaker gemogen, ze kan dat makkelijk aan met haar powerstem en techniek. En dat doet ze ook graag. Zoals het titelnummer en bij "Inevitable", dat is een echte Shakira klassieker geworden, een nummer dat ze live ook graag speelt. En live is ze misschien wel op haar best. Een top nummer!
"Que Vuelvas" is zo een heel poppy nummer, maar het swingt de pan uit. Daarna volgen er nog een paar hoogtepunten: Tú, Ojos Así. Eigenlijk is de gehele cd best een aaneenschakeling van waardige pop en rock nummers. Misschien wel ondanks de neigende stap naar de commercie, één van haar beste platen en één van mijn favoriete. Wat ben ik onder de indruk van deze vrouw.