menu

City to City - The Road Ahead (1999)

mijn stem
2,36 (18)
18 stemmen

Nederland
Pop
Label: Parlophone

  1. The Road Ahead (4:07)
  2. Heavy Machines (3:49)
  3. The Real World (3:16)
  4. Please Sister (3:56)
  5. The Morning After (4:28)
  6. Into the Now (3:28)
  7. Time Goes By (4:26)
  8. Paradise (4:18)
  9. Tears in the Moon (4:48)
  10. See the Sun (2:57)
  11. House with Two Faces (3:46)
  12. No More Fairy Tales (5:22)
totale tijdsduur: 48:41
zoeken in:
avatar van avdj
The Road Ahead was een monsterhit dat jaar.
De rest ken ik niet.

avatar van Kos
Kos
Afschuwelijk nummer .

avatar van HiLL
Ja walgelijk slecht nummer zelfs..bah :R

belachelijk slechte rip-off van REM.

Ik heb nog het genoegen gehad om een ander nummer van deze plaat te mogen kennen, The Real World, ook al zo'n ongelofelijk slecht nummer.

Allmusic
Omdat ze 'Everybody Hurts' van R.E.M. niet mochten gebruiken voor de betreffende reclame, hebben ze een nummer laten schrijven dat er zoveel mogelijk op leek. Het typeert de Nederlandse smaak dat het een megahit is geworden...

avatar van avdj
Inderdaad ordinair jatwerk. Maar blijkbaar geen haan die daar toen naar kraaide. Na die tijd heb ik nooit meer iets van deze band gehoord trouwens.

Gelukkig niet nee

fastpulseboy
te vies voor woorden, grappig dat het hier wel op te zoeken is, ik vernoemde dit nummer in een stukje wat ik bij james blunt zette.
erg komisch allemaal

Ken alleen het nummer 'The Road Ahead' omdat m'n gitaarleraar die aan me opgaf om uit te tabben (uit te zoeken hoe het wordt gespeeld op de gitaar), dat vind ik best wel een mooi nummertje.. de rest ken ik niet. Heb nog op Limewire gezocht naar andere nummers van ze, maar die vond niet eens iets.. Dacht eigenlijk dat het zo'n band was die echt al een stuk of 10 albums had gemaakt, ging ik wat opzoeken over ze, bleek dat ze 1 album hadden en dat dat dus blijkbaar niet zo'n enórm succes is geworden..

avatar van Jean Rene
4,0
Iedereen heeft het alleen maar over de bekende hitsingle "The road ahead" en dat is nu juist het minst goeie nummer op deze pracht CD die van mij 5 sterren krijgt. Mijn favoriete nummer is "House with two faces" (Ook op single uitgebracht maar met matig succes).

avatar van Epitaph
0,5
Mijn vrouw heeft deze in d'r bezit, zelden zo'n draak van een plaat gehoort.

avatar van RogerV
0,5
Wat een drama.

ik werd bij een uitstapje met school destijds geconfronteerd met deze 12 tracks tellende marteling. Er wordt geprobeerd, leg op proberen vooral de nadruk, een geloofwaardige, gevoelige lichtvoetige rockband neer te zetten. Dat klinkt allemaal zo krampachtig en gemaakt dat je er een beetje triest van wordt.

Gelukkig maar dat dit zo goed als in de vergetelheid is geraakt.

avatar van brooklyn
Ik weet nog wel toen dat nummer uitkwam dat ik dacht dat het een parodie op die REM plaat was, maar het bleek serieus bedoeld te zijn

avatar van Shelter
The Road Ahead is een aardig nummer die iets te serieus genomen werd naar mijn mening. Zo geweldig is het nummer ook weer niet.
Rest ken ik niet.

avatar van LucM
The Road Ahead ... niet meteen aan R.E.M. gedacht (in België was het zo geen grote hit geweest en werd het niet zo vaak gedraaid) maar als goed luistert lijkt het inderdaad op Everybody Hurts. Een nummer die ik aanvankelijk wel aardig vond maar tenslotte niet zo lang houdbaar blijkt te zijn vooral vanwege de zwakke tekst, maar ik ken veel slechter dan dat. De rest ken ik niet en nadien heb ik ook niets meer van deze band gehoord.

avatar van 2MY
3,5
2MY
Wow, onterechte bashing als ik al die berichten hiervoor lees!

Volgens mij speelt hier meer mee dan louter muzikale motieven... grote kans dat De Nederlander hier praktisch dood mee is gegooid, eind jaren '90.

Binnenkort de cd nog maar eens opzetten, en een iets ruimere bespreking plaatsen, maar naar ik mij herinner vond ik hem wel redelijk goed...

En The Road Ahead is één van mijn favoriete nummers trouwens... nooit de link met REM gehoord, maar tzal mss geen toeval zijn...

avatar van Ronald5150
2,0
De titeltrack van "The Road Ahead" was destijds een gigantische hit. Toen realiseerde ik me het niet, maar de gelijkenis met "Everybody Hurts" van R.E.M. is treffend. Jatwerk is een kwalificatie die wat mij betreft niet ver van de waarheid ligt. De rest van het album is ook niet om over naar huis te schrijven. Vrij standaard liedjes die me eigenlijk nergens weten te boeien. Het is allemaal al eens eerder gedaan en nog veel beter ook. Nee, "The Road Ahead" maakt geen indruk. Ik kan me overigens ook niet herinneren dat we ooit nog iets van de heren hebben gehoord, en om heel eerlijk te zijn lig ik daar ook niet wakker van.

avatar van Shelter
ja dat nummer heeft echt heel veel weg van Everybody Hurts, vooral het muzikale gedeelte.
De zang valt wel mee....beter goed gejat dan slecht bedacht?

Gast
geplaatst: vandaag om 02:25 uur

geplaatst: vandaag om 02:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.