Livin' Blues - Bamboozle (1971)

Blues

6. Overture (3:59)
  7. Black Night (7:26)
  8. Big City Man (3:46)
avatar van Oldfart
uit de tijd dat je nog elk kwartier uit je zitzak moest komen om de plaat om te draaien.
Blues was cool, was hot en "alternatief". Redelijk goede plaat met een paar vette stompers als L.B. Boogie.

Nederland was in die tijd sowieso nogal bluesminded: deze Livin' Blues, Bintangs, C+B

Begin jaren zeventig was ik lid van""Boek en Plaat". Daar heb ik het album "Bamboozle" aangeschaft. Een uitstekend album van één van Neerlands meest aanstekelijke Bluesrockbands. Jammergenoeg heb ik ze nooit "Live" mogen aanschouwen. Wel heb ik in 2005 "Nico Christiansen" in het Zuiderpark in den Haag de Livin' Blues-hit Wang-Dang-Doodle horen en zien zingen. Dus toch nog een klein beetje "Live" Livin' Blues.

'L.B. Boogie' zal het meest bekende nummer zijn, maar de hele plaat is behoorlijk goed. Eén van de beste Livin' Blues albums.

avatar van Gert P
Hitch hikin en black night de nummers van deze plaat.

avatar van JJ&Joan
Als jonge snaak luisterde ik plichtsgetrouw naan de veronica top 40 en daarna de tipparade.
Een heel lekker fors nummer was L.B.Boogie van Livin' blues.Ik kocht het plaatje. De ommekant van dit singletje was Johnny W: een werkelijk fantastisch blues nummer, dat blijkbaar op geen enkele LP is terecht gekomen.
Mocht je als (Livin')Blues-liefhebber dit niet kennen dan moet je er beslist es naar op zoek gaan.

avatar van rider on the storm
En dan wordt deze fantastische plaat opnieuw uitgebracht op mooi bruin vinyl met twee extra nummers. Ja dan is Rider er als de kippen bij om deze blues (rock) parel te bemachtigen. Een album om te koesteren...

Ze konden er wat van in de seventies...
Luister naar LB Boogie (de single), de heerlijke Blues van Sunrise en Black Night en je bent verkocht en weet wat ik bedoel.

Ik zet de plaat nog een keer op, schenk er nog eentje in, leun achterover en laat mijn oren en gemoed nog even verwennen met deze prachtplaat.

rider on the storm schreef:

Zie net op Discogs dat het een bootleg is op bruin vinyl: Spinner - discogs.com

Zelf vandaag de mooie witte lp gekocht van MOV, net uitgebracht: die klinkt ook nog eens uitstekend.