Thanks

Enne, ik dacht dat jij 2NE1 (en KK?) wel kon waarderen
Maar serieus, ik zie die vergelijking wel vaker langskomen, en op papier lijkt het misschien best op elkaar (beetje stoer en ey yo doen enzo) maar het resultaat is toch heel anders, vind ik. I Got A Boy is niet goedkoop en trashy en simpel, zoals veel 2NE1 en vrijwel alle Koda Kumi wel is. Het is een complexe song (voor een popliedje al helemaal) met m.i. veel stijl, en die de meisjesheid van SNSD opnieuw definieert naar een veel volwassener soort. Wat ik de song en clip heel subtiel vind doen (maar vanaf hier is het volledig interpretatie, dus zie maar hoever je erin meegaat

) is de pure vreugde van de verliefdheid, van het 'hebben' van de jongen, vertalen naar het plezier van de performance (zowel song als clip), de vocalen (serieus, wat Taeyeon hier voor elkaar bokst, dan moet je toch wel smoor zijn om zo zelfverzekerd, divers en ijzersterk uit de hoek te komen) en (en dan denk je misschien, waar heeft deze fanboy het over) de verschillende outfits in hun respectievelijke settings in de clip - die baggy kleren, bijvoorbeeld (dat oversized legerjack van Youna vind ik wel het meest sprekende voorbeeld) niet als uiting van
streetwiseness en hipheid, maar om het warme comfort van de
boyfriend's wardrobe. Het is een nieuw, volgend niveau van vrouw-zijn (overigens best een thema in de teksten van SNSD) dat de groep ermee bereikt, en dat ze goed past. Niet meer onder de deken van kinderlijke naïviteit maar in de roes van de verliefdheid.
Eh, tja. I Got a Boy dus