Niet onaardig mini-album, maar ik blijf hier toch steken bij 3,5*. Het titelnummer is één van de grotere hits van Girls' Generation, en dat is begrijpelijk. Toch mis ik er zelf wat pit in - het is wat dat betreft duidelijk een product van de overgangsperiode tussen eerste album en materiaal als Run Devil Run - de productie is hier en daar iets ruiger (je hoort wat van die licht ronkende basjes, en de beat is wanneer 'ie steeds kaal wordt ingezet na de refreinen echt heerlijk dof en stevig), maar het tempo ligt vrij laag, er wordt nergens écht geknald, en de zang blijft hier nog een beetje meisjesachtig en algemeen, met veel koortjes en weinig individuele pracht (los van Taeyeons stukjes na elk refrein). Een aardig nummer, maar daar blijft het voor mij bij. De rest van het materiaal hier is rechttoe-rechtaan KPop, net zoals Gee, eigenlijk, met een relatief hippe leadsingle en verder vrij traditioneel materiaal.
Dat wil niet zeggen dat de rest niet veel voorstelt: ja, het is gewoon KPop, maar het is daarin vaak wel heel charmant; onopmerkelijk, vrij doorsnee, maar lieflijk en catchy, zoals geldt voor Etude en Girlfriend. Boyfriend is daarentegen wat langzaam en saai, en ontbeert enige catchiness en/of hooks. De hoogtepunten liggen voor mij bij My Child en One Year Later. De eerste had zo een kerstliedje kunnen zijn (is het misschien ook wel; ik versta er natuurlijk geen enkele donder van). Hoe dan ook: fijne samenzang, toffe compositie, fijn arrangementje, en een winters, feestelijk sfeertje - echt uitstekend. One Year Later is een ballad van het fijnste soort: een echte tranentrekker waarin we Jessica solo horen, met een gastbijdrage van Onew van Shinee. Tja, als je een zwak hebt voor dit soort tracks is het hier echt genieten geblazen. Sowieso een glansrol van Jessica hier: geweldig.
Al met al een paar fantastische tracks, maar ook wat inwisselbaar en doorsnee materiaal. Per saldo dus: 3,5*.