menu

Lightwave - Tycho Brahe (1993)

mijn stem
3,92 (6)
6 stemmen

Frankrijk
Electronic
Label: Crystal Lake

  1. Uraniborg (17:04)
  2. Mapping the Sky (4:56)
  3. Cathedral (5:24)
  4. Fuga Stellarum (4:39)
  5. Virtual Mechanics (4:03)
  6. Poetics of the Sphere (4:21)
  7. The Art of Clockmakers (4:00)
  8. Tycho on the Moon (6:15)
  9. Apogee (4:01)
  10. Hymn for the Guild of Astronomers * (3:08)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 54:43 (57:51)
zoeken in:
avatar van Gerards Dream
4,0
Lightwave is de naam waaronder de heren Christoh Harbonnier en Christian Wittmann muziek maken. Op dit album Tycho Brahe worden ze bijgestaan door vier andere muzikanten. De bekenste daarvan is Paul Haslinger die enige jaren bij het Duitse Tangerine Dream heeft gespeeld.

Op dit album Tycho Brahe is fraaie verstilde muziek te horen wat in de hoek zit van het kosmische en delen die sterk doen denken aan ambient. Hierdoor is het wel een album geworden om goed de aandacht er bij te houden, want de muzieklijnen zijn lang en uitgesponnen. Even een paar noten gemist en je bent zo uit het verhaal, wat best boeiend is.

Door het voorafgaande kan ik niets anders concluderen dat dit een goed album is om na een drukke dag te draaien om het hoofd even leeg te maken op niet direct te plaatsen geluiden die aan het buitenaardse doen denken. Lekkker zweven op iets wat bijna niet lijkt te bestaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:13 uur

geplaatst: vandaag om 16:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.