Hall of Fame Volume 2 (2013)

Alternatieve titel: More Rare and Unissued Gems from the Fame Vaults

3. Ben and Spence - Long Ago
  4. Unknown Male - Don't Count Me Out
  5. June Conquest - Don't Let It Be Said
  6. George Jackson - Take Me Back
  7. Big Ben Atkins - I Can't Stop (No No No)
  8. Billy Young - Have Pity on Me
  17. Prince Phillip - How Much More Can a Poor Man Stand
  18. Unknown Female - My Dreams Don't Ever Come True
  19. George Soule - Midnight Affair
  20. Otis Clay - That Kind of Lovin'
  21. Clarence Carter - They're Gonna Find Us (At the Dark End of the Street)
  22. O.B. McClinton - You Can't Miss What You Can't Measure
  23. Joe Simon - Get in a Hurry
  24. Jackie - Unfortunately
avatar van thelion
Release datum klopt niet (meer).
Hij lag vandaag op mijn deurmat gewoon via bol.com

Dan heb jij een bijzonder vroeg exemplaar te pakken, net als ik overigens. Die van mij was de enige aangeboden op Ebay en komt uit Frankrijk. Inmiddels is de releasedatum bij Bol: 1 maart en op amazon UK 25 februari. Wij boffen maar: nog niet eerder uitgebracht Fame Studios werk, te vroeg uitgebracht ontvangen....

Overigens staat in het boekje bij James Barnett vermeld dat er nog een serie aankomt: "Complete Fame Singles"....

Het tweede volume dus van de series Hall of Fame. De onbekende artiesten en onbekende (versies van) nummers van bekende artiesten krijgen een plaatsje op deze verzamelalbums. Toen de mensen van Kent zochten in de verste hoeken en gaten van het fraaie Fame archief vonden ze veel meer unheard gems dan ze hadden durfen hopen. En dat allemaal dus uit de hoogtijdagen van de Southern Soul, mid 60's - begin 70's. Ook hier zijn de nummers nooit uitgebracht op 4 tracks na en die zijn dan weer nooit op cd uitgebracht. Er staan juweeltjes op, waarvan de samenstellers zich afvroegen, net als producer en eigenaar Rick Hall van Fame Studio's, waarom deze binnen de studiomuren zijn gebleven.

De vraag is nu, kan ik de samenstellers volgen in deze. Net als bij deel 1 grotendeels wel. Alleen nu staan er meer (hele) fraaie nummers op, en maar enkele minder bijzondere, simpeler nummers. Overall vind ik dit dus een nog wat sterker verzamelaar.

De eerste vier nummers zijn gelijk 'raak' en het bijzondere is dat het ook gaat om een Unknown Female met het oh zo mooie Another Good Woman Gone Bad. Vlak daarna is er een Unknown Male met het geweldige Don't Count Me Out . Dat wordt weer gevolgd door de lekker swingende demo I Can't Stop (No, No, No). Gelukkig volgt dan een echte Southern Soul Ballad in de de vorm van Have Pity On Me van Otis Redding's protegé Billy Young. De twee nummers van George Jackson zijn best aardig, vooral het geinige I Smell A Rat.

Beter is het om dan te luisteren naar het intense Don't Tear Yourself Down van Ralph "Soul" Jackson. Ook fijn luisteren is het naar de fraaie stem van Prince Phillip, die 2x voorbij komt. Net als naar die van Clarence Carter natuurlijk. En ook al is er ook van hem een aparte Fame verzamelaar uitgebracht, deze gems staan als een huis. Dan volgt er een absoluut hoogtepunt: de George Jackson song I'm Gonna Start Checking Up On My Man, gezongen door de fraaie stem van Marjorie Ingram. Zij zong veel demo's in op Fame: inderdaad - zoals in het begeleidend boekje staat - jammer dat zij geen eigen carriere heeft gehad.

Vergeet niet het verhaal over het lekker swingende Midnight Affair van George Soulé te lezen: bijzonder. En dan volgt een werkelijk uitstekende ook swingende Don Covay song: That Kind of Lovin' van Otis Clay. Echt lekker funky wordt het met O.B. McClinton met zijn demo van You Can't Miss... en we swingen naar het einde met het fijne Get In A Hurry van Joe Simon, met een lekker gitaartje.

Een zeer geslaagde en bijzondere verzamelaar.

avatar van thelion
Deel 3 Various Artists (Fame) - Hall Of Fame Volume 3 - Ace Records - acerecords.co.uk is in aantocht
Release datum is nog niet bekend, maar als het op de site van Ace staat is het meestal minder dan 2 maanden voor de realese dus wellicht nog net voor kerst.......

Mooi! Dan ga ik die op vinyl aanschaffen.