Misfits - Legacy of Brutality (1985)

Punk
Label: Caroline

1. Static Age (1:47)
  2. TV Casualty (2:34)
  3. Hybrid Moments (1:40)
  4. Spinal Remains (1:24)
  5. Come Back (5:00)
  6. Some Kinda Hate (2:09)
  7. Theme for a Jackal (2:37)
  8. Angelfuck (1:35)
  9. Who Killed Marilyn (1:56)
  10. Where Eagles Dare (1:59)
  11. She (1:22)
  12. Halloween (1:47)
  13. American Nightmare (1:42)
avatar van Imental
Erg leuk album van The Misfits. Eigenlijk haalt iedere plaat waar Glenn Danzig aan meewerkte een erg hoog niveau! Officieel was hij dacht ik al uit de band gestapt, maar enkele nummers zijn nog door zijn hand geschreven. Legacy of Brutality met enkele Misfits classics! Vreemd dat hier nog geen berichten geplaatst zijn. Static Age, Where Eagles Dare & She zijn naar mijn mening de beste nummers! Valt te lezen dat dit een verzamelaar is? klopt dit?

avatar van AOVV
Niet m'n favoriet van Misfits, maar met name het drietal 'Where Eagles Dare' - 'She' - 'Halloween' weet toch nog een hoge score uit de brand te slepen.

3,5 sterren

avatar van frolunda
Lijkt meer op een veredelde verzamelaar dan een regulier studio album,sommige nummers kwamen (meestal in iets andere versie) al voor op andere platen en er zitten volgens mij wat outtakes bij.
Desalniettemin een weer zeer genietbaar punk album van de Misfits mede dankzij de de rammelende maar o zo sfeervolle productie en ook Glenn Danzig is hier weer erg op dreef.
Verder een unicum voor de band want het nummer Come Back tikt de vijf minuten aan en dat ben ik,qua lengte nog niet eerder tegen gekomen bij de band.
Andere hoogtepunten zijn de 'bekende' Where Eagles dare en She en ook Who Killed Marilyn is een erg sterk nummer.De versie van Halloween op Legacy of Brutality is wel een stuk minder dan die op de verzamelalbums,om nog maar te zwijgen van de magnifieke Samhain uitvoering.
Gewoon weer een prima en vooral erg leuk Misfits album al zijn als instapper eerder Walk among us, Earth A.D. / Wolfs Blood of de briljante verzamelaar Collection 1 aan te raden.