Skrillex - Leaving EP (2013)

Dance
Label: OWSLA

1. The Reason (4:17)
  2. Scary Bolly Dub (3:39)
  3. Leaving (4:46)
avatar van Motdattan
Dit moet Skrillex - Leaving EP zijn, lijkt mij?

avatar van T.O.
Ja. All over the net omdat Skrillex blijkbaar Burial aan het bijten is hierop. Het klonk inderdaad wel een beetje zo vond ik.

De hoes doet ook niet veel om het tegendeel te bewijzen trouwens

Sorry, ik had hem er inderdaad opgezet als Leaving zonder EP erachter.

Hoe The Reason begint deed mij ook sterk denken aan Burial. Skrillex bouwt het nummer alleen veel meer op dan Burial waardoor het er al snel niet meer op lijkt. Niet beter of slechter, gewoon een andere stijl. Lekker nummertje.

Scary Bolly Dub laat mij tamelijk koud. Het is een Dub versie van Scary Monsters and Nice Sprites, maar het origineel is een stuk beter naar mijn idee.

Leaving is het beste nummer van deze EP en had zo een nummer van Burial kunnen zijn. Zal Skrillex soms ook beseffen dat op de muziek van Burial een veel langere houdbaarheidsdatum zit dan op brostep?

avatar van Tha)Sven
Eilord schreef:

Hopelijk doet hij Burial nog vaker na. Mij bevalt het wel. 3,5*
Nou nou, wel erg veel lof voor zo'n matige dj.

Improvision
Eilord schreef:

Hopelijk doet hij Burial nog vaker na. Mij bevalt het wel. 3,5*

Leaving heeft in de verste verten niet de klasse, noch het gevoel van een Burial-track.

avatar van Eilord
Goed, het is wat kort door de bocht om te zeggen dat Leaving zo een nummer van Burial had kunnen zijn. Daarvoor is Burial veel subtieler in zijn werk met de vele samples die hij in zijn tracks verwerkt, maar het roept absoluut eenzelfde gevoel bij mij op. Skrillex verwerkt er meer bass in, nog zo'n verschil. Het is duidelijk dat Skrillex heeft afgekeken bij Burial, maar ik meen het serieus als ik zeg dat ik het er niet voor onder vind doen.

Tha)Sven schreef:
Nou nou, wel erg veel lof voor zo'n matige dj.

3,5* vind ik niet erg veel lof. Voor meer sterren had Scary Bolly Dub toch echt beter gemoeten. Daarbij zal ik ongetwijfeld in de minderheid zijn hier op MuMe als ik zeg dat ik Skrillex best goed vind. In dit geval vind ik The Reason en Leaving gewoon goede nummers. Wat ik hierboven schreef over The Reason meende ik ook echt. Niet beter of slechter, gewoon een andere stijl dan Burial.

Dikkop
Wat krijgen we nu?

avatar van coldwarkids
Kijk... hij leert het wel. Eindelijk maakt hij eens echte dubstep.

avatar van repsac
het is mij opgevallen dat veel mensen op het internet deze EP veel te serieus nemen.
de leaving EP is een EP die je gratis krijgt wanneer je je inschrijft op the nest, een sublabel van OWSLA. op dat sublabel gaan ze gratis tracks, VIP mixes, allerhande plug-ins en zeldzame remixes uitbrengen. op drip.fm zegt Skrillex zelf:

Here are some songs that i put together for an ep that came together last minute. scary bolly dub is a song I've been playing in my sets for a while. I use it more as a dj tool, but I wanted you guys to have it.

The reason and Leaving came together last minute. I made Leaving in my hotel room in mexico and just finished the Reason an hour ago in my hotel room in miami.

ik heb zelf, in tegenstelling tot veel mensen op MuMe, niks tegen skrillex.
zelf vond ik Skrillex vroeger wel een verademing, want op een moment dat er alleen maar platgeproduceerde Teenpop in de hitlijsten te bespeuren was, kwam er een producer binnengewandelt als een olifant in een porseleinkast. nu luister ik wel naar totaal andere muziek dan vroeger, maar op dat moment vond ik de snerpende beats en pompende bass van skrillex übercatchy en enorm dansbaar. ik vond de muziek van Skrillex wel een goede smeltkroes tussen pop en elektronica met de nodige agressie, geknipt voor de stadions...

Y'all know this is just my opinion, right?

tuktak
Gelukkig hoor je 300 keer in elke track hoe de track heet, dat maakt het leven makkelijker. Verder heeft dit echt niks met Burial of dubstep te maken, dan denk ik eerder aan een combinatie van Scuba en Synkro, maar dan uiteraard een paar treetjes lager in kwaliteit.

avatar van Ploppesteksel
Ik heb bij Leaving toch het gevoel alsof hij Burial wil na-apen. Jammer genoeg doet hij dat iets te opvallend en komt hij niet eens aan het stuk onder de enkels van Burial, naar mijn mening.

repsac schreef:
ik heb zelf, in tegenstelling tot veel mensen op MuMe, niks tegen skrillex.

Mooi verwoord! Kan me hier wel in vinden.

avatar van Silky & Smooth
Ik heb nooit iets met Skrillex gehad, maar dit vind ik op zich wel chill. Vooral de rustigere gedeeltes, niet de vage uithalen etc.

avatar van hond racisme
Ploppesteksel schreef:

Burial hoor ik niet echt, maar ik vind van wat ik gehoord heb toch een verbetering tegenover zijn vorige werk.
Edit: Zit nu aan het laatste nummer, en snap wat je bedoelt

avatar van hond racisme
Vind het eerlijk gezegd wel iets hebben, Leaving heeft opzich trekken van Burial inderdaad, maar de andere twee nummers zijn best oké. Het is niet alsof het geniaal is, maar dit af en toe horen passeren kan écht geen kwaad.