eX-Girl - Endangered Species (2004)

1 stem

Japan
Rock / Punk
Label: Alternative Tentacles

1. E-Sa-Ya (5:25)
  2. Hettakorii No Ottokotou (5:14)
  3. Pretty You Ugly (3:58)
  4. PUJEVA (4:47)
  5. New Pulse (3:47)
  6. Venus Vs. Gas Onna (4:35)
  7. Rocket Keronian (4:29)
  8. Resonance (5:37)
  9. Endangered Species (0:39)
  10. DODO (3:35)
  11. The Letter from Mr. Triscuits (7:34)
Skilldigger
Vreemd dat op dit geweldige album nog geen enkele stem is uitgebracht. Liep op de site van het label per toeval tegen drie downloadbare tracks aan. Toen ik er maar naar bleef luisteren toch maar de cd besteld en ook die vindt na een paar jaar nog steeds regelmatig de weg naar m'n cd-speler. Technisch hoogwaardige plaat met veel tempowisselingen, weirde breaks en een dosis spelvreugde waar je u tegen zegt. Yep, deze Japanse dames weten van wanten en stuiteren op onnavolgbare wijze heen en weer tussen rock, experimentele pop, punk, metal, en klassiek. Wie in is voor gedurfde muziek op het randje van de waanzin moet dit toch echt eens gaan luisteren.

avatar van mchammett
Hahaha, ik heb deze meisjes een keer live gezien als support-act van Phantômas (met Mike Patton en Dave Lombardo). Wat een vreemde maar pakkende en intrigerende muziek (geldt zowel voor eX-Girl als voor Phantômas). Maar wat deze 3 japanse meisjes voor geluiden voortbrengen is niet te beschrijven. Het is me in ieder geval bijgebleven en ik heb me prima vermaakt. Ik heb ook nog een cd-tje van de dames, maar dat is niet deze.

Skilldigger
mchammett schreef:

Mooi package. Iets om jaloers van te worden. Zou ze graag een keer live zien, maar weet niet of dat er ooit nog van gaat komen. Al een aantal jaren niets meer van gehoord en heb het vermoeden dat ze een stille dood zijn gestorven (figuurlijk gesproken dan). Maar goed, soms hoor je jaren niets van een band en dan opeens is er weer een teken van leven. In de tussentijd hou ik me zoet met ander lekkers uit Japan. (de boeken van Haruki Murakami)

avatar van ZAP!
Skilldigger schreef:
Ben ik wel voor in, al vond ik dit nog niet zó waanzinnig. Deed me soms wat denken aan Sparks: tamelijk gekke, maar ook tamelijk catchy poprockmuziek. Leuk, heel leuk. En voor herhaling vatbaar.

Dik ****.