The Wolfgang Press - The Burden of Mules (1983)

Label: 4AD

1. Lisa (The Passion) (3:01)
  2. Prostitute I (3:01)
  3. The Burden of Mules (3:43)
  4. Complete and Utter (3:40)
  5. Prostitute II (3:26)
  6. Slow as a Child (6:36)
  7. Journalists (3:32)
  8. Give It Back (6:04)
  9. On the Hill (10:59)
avatar van frolunda
Vage wave plaat van deze wat minder getalenteerde band van het in de jaren zo befaamde 4AD label.Prostitute 1 en 2 zijn nog wel leuke nummers maar Slow as a child is een aanslag op je trommelvliezen.Voor de rest veel middelmaat.

avatar van raymondkeuters
Hahahaha, wat minder getalenteerde band? Hoe kom je daar nu bij? Heb jij je wel eens verdiept in The Wolfgang Press? Puike muzikanten hoor. Smaken verschillen, maar volgens mij kun je dit echt niet een minder getalenteerde band noemen...
4AD is overigens nog steeds behoorlijk alive and kicking hoor. Ik noem The National. Maar goed: mijn 4AD voorkeur ligt wel in de jaren '80 en '90.
OT, mooi album dit.

avatar van Premonition
Dit album bestaat uit dadaïstische probeersels en daar moet je van houden. Nummers als Burden of Mules en Journalists doen een valse aanslag op mijn tere gestel. Op hun best maakt dit duo broeierige muziek en heeft het wel wat weg van Massive Attack, 3D is een zelf verklaard fan van deze band, dus zo vreemd is dat niet.

avatar van Mjuman
Dit is gewoon een evident voorbeeld van de attitude van de Founding Father va 4AD, Ivo Russell-Watts: nauwelijks geinteresseerd in commercieel succes (op het oog), meer in art for art's sake. Er zijn geen andere bands te vinden op 4AD waarvan hij zo trouw de platen uitbracht, zonder morren ook. De 12"s en lp's hebben veelal prachtig artwork dat regelmatig aan Cobra doet denken. Het is id niet de meest makkelijke muziek, maar wie zei dat muziek altijd easy listening moest zijn

avatar van raymondkeuters
Ik vind 'dadaïstische probeersels' echt mooi!

avatar van frolunda
raymondkeuters schreef:
Hahahaha, wat minder getalenteerde band? Hoe kom je daar nu bij? .
Misschien omdat ik andere 4AD bands uit die tijd zoals Bauhaus,Dead can dance,Cocteau twins,the Birthday party en zelfs Modern english hoger inschat....alhoewel ze natuurlijk niet helemaal met elkaar te vergelijken zijn.