Palais Schaumburg - Lupa (1982)

West-Duitsland
Label: Phonogram

1. 3 nach 9 (3:09)
  2. Nett Sein (3:33)
  3. Lupa (4:11)
  4. Sprung Uber Vier Pferde (3:08)
  5. Sieg Auf Knien (2:51)
  6. Rosen (3:40)
  7. Nationen (3:00)
  8. Der Tiger und die Stimme (3:13)
  9. Stich Auf Stich (5:43)
  10. Europa (3:30)
  11. Papperazzo (5:10)
  12. Hockey * (4:08)
  13. Packt die Herzen Aus * (6:03)
  14. Stan Kenton * (5:13)
Absoluut onterecht een gemiddelde onder de 3.
Haalt het niet bij de 1e lp maar nummers als Lupa, Nationen, Stich auf Stich, Europa zijn gewoon prachtig. OK Holger is er niet meer bij maar toch. Deze plaat maakte me als net twintiger blij net als zoveel platen van die (doom) tijd maar dat beleefde ik niet zo

avatar van hanshoek
Muziekkrant Oor schreef indertijd in hun recensie van het album: "In de nieuwe stad is naast de speeltuin een nachtclub gebouwd waar de rap uit New York, de cool jazz uit de jaren vijftig en de collages van Dada samenkomen in een ongehoorde cocktail van jazz, kunstmuziek en pure leut". In een artikel/interview (ook uit muziekkrant Oor) het volgende losse citaat: "Schaumburg's muziek is uiterst ritmisch en kent tevens geraffineerde melodieën. Het gebruik van de vibrafoon doet hier zijn intrede want dit gestemde slaginstrument is bij uitstek geschikt om als bruggenhoofd te fungeren tussen ritme en melodie. Die koppelfunctie kan op twee manieren worden verwezenlijkt, parallel of contrapuncties (zoals in kunst of serieuze muziek). Hier wordt ze contrapuncties toegepast en daarmee slaat de groep een brug tussen pop en serieuze kunstmuziek". Anno 2023 nog steeds een uniek album.