Molly Drake - Molly Drake (2012)

Folk
Label: Bryter

1. Happiness (1:50)
  2. Little Weaver Bird (1:51)
  3. Cuckoo Time (1:38)
  4. Love Isn't a Right (2:04)
  5. Dream Your Dreams (1:54)
  6. How Wild the Wind Blows (1:19)
  7. What Can a Song Do to You? (2:29)
  8. I Remember (3:04)
  9. A Sound (1:54)
  10. Ballad (1:57)
  11. Woods in May (1:11)
  12. Night Is My Friend (1:39)
  13. Fine Summer Morning (1:20)
  14. Set Me Free (1:29)
  15. Breakfast at Bradenham Woods (1:51)
  16. Never Pine for the Old Love (4:00)
  17. Poor Mum (1:42)
  18. Do You Ever Remember? (1:39)
  19. The First Day (2:39)
Nieuwstad
Is dit wat? Verbaast me dat er nog niet gestemd en gereageerd is op dit album aangezien haar zoon nogal wat volgelingen heeft opgebouwd de afgelopen jaren..

Raymond.
Hier in zijn volledigheid te beluisteren, en te kopen.
Molly Drake - mollydrake.bandcamp.com

DeKoning.
Prachtige plaat, met erg mooie kleine liedjes. Molly Drake (moeder van) kan bovendien ook nog eens erg mooi zingen en piano spelen, met veel gevoel bovendien. Wat een mooie nalating is dit zeg!

Enigste dat anderen kan tegenhouden is dat het wel érg ''kitcherig'' klinkt. Stap daar overheen, en je houdt er een hele mooie avondplaat aan over. Geniet van liedjes als ''Poor Mum'', ''I Remember'' en ''Happiness''. Trek vooral eens rustig een wijntje open, en steek de kaarsjes gerust maar aan.

Een bijzonder sfeervolle ''Home Recordings'' plaat.

avatar van Lura
Op het pas verschenen album The moral of the elephant van Martin en Eliza Carthy staat een prachtige vertolking van Molly's nummer Happiness.

avatar van Edgar18
Mooie kleine liedjes, valt echt niks tegen. En ondanks dat dit werk uit de jaren '50 stamt vind ik het verrassend 'modern' (lees: niet ouderwets) klinken.

Feist is hier blijkbaar groot liefhebber van, ze vindt dit zelfs mooier dan de muziek van Nick. in het laatste Volkskrant magazine wordt geschreven dat deze muziek eigenlijk puur bedoeld was voor de thuisomgeving en niet om uitgebracht te worden. En dat het in zo'n omgeving niet onlogisch was dat zoonlief ook de muziek in ging. Ben zelf in ieder geval wel nieuwsgierig geworden.

avatar van Omsk
Ik las hetzelfde interview ja, natuurlijk ook wel de ultieme snob-comeback: “ah, jij vindt Nick Drake leuk? Wacht maar tot je zijn moeder hoort”