Hanging Garden voelt voor mij aan als een depressievere Cult Of Luna die veel naar Type O Negative heeft geluisterd. At Every Door is een zeer sfeervolle plaat die een zeer duistere sfeer neerzet. Het tempo ligt vrij laag over het gehele album maar toch blijft het boeien. De toetsen zijn zeer smaakvol in de muziek verweven en voegen echt wat toe. Gave plaat die ik zeker meer ga beluisteren.
Ik ziet hier even mee in mijn maag. Deze heb ik (vrijblijvend) ter recensie gekregen naast een cd van "The Chant". Aan de ene kant zijn de composities fantastisch, aan de andere kant staat vooral het begin van de cd vol met grunts die ik op dit album absoluut niet kan waarderen. Misschien is het vloeken in de kerk, maar vooral de eerste nummers klinken enorm ruk doordat ik moet luisteren naar iemand die zijn drol niet kan lozen op het toilet. Konden ze daar niet een betere verdeling qua cleane zang en grunts op verzinnen? De composities zijn echt heerlijk melancholiek. Toch voel ik hier een gevalletje Agalloch ontstaan. Eerst vond ik het helemaal niets, daarna groeide het met elke luisterbeurt.