Flairck - Flairck & Orkest (1982)

Wereld
Label: Polydor

1. De Storm (9:18)
  2. Intermezzo (3:04)
  3. Het Meisje en de Vogel (5:15)
  4. Kermis in de Hel (4:28)
  5. De Vlucht (2:00)
  6. Coda (2:08)
  7. Gevecht Met de Engel Deel 1 (7:39)
  8. Gevecht Met de Engel Deel 2 (9:56)
  9. Gevecht Met de Engel Deel 3 (6:41)
avatar van ChrisX
Had dit album al een tijdje maar er nog nooit naar geluisterd eigenlijk en ik moet zeggen ben diep onder de indruk egenlijk. Tracks 1 t/m 6 vormen gezamenlijk de compositie, een muzikaal sprookje, Anders Dan Andersen wat een stuk dus is voor Flairck met orkest en zangeres Nelleke Burg (de stem van de herkenningstune van Zeg Eens Aaaa) waarbij de tekst is van Lennaert Nijgh. Mooie tekst gebaseerd op een sprookje van Hans Christian Andersen en ook erg sterk gezongen door Nelleke Burg incl. korte Zangeres Zonder Naam imitatie (geloof me, in de context van het verhaal werkt her echt). Waarschijnlijk is dit stuk sinds 1982 nooit meer live uitgevoerd en dat is best wel jammer. Zou Flairck de partituur en partijen nog hebben in hun archief vraag ik me af.

Gevecht met de Engel werkt in deze georkestreerde versie ook bijzonder goed, het is toch al een favoriet stuk van me.

avatar van ChrisX
Damn, die versie van Gevecht Met De Engel is werkelijk fabtastisch zelfs. Voer voor de liefhebbers van de muziek van Mike Oldfield ten tijde van Ommadawn zou ik zeggen.

Het muzikale talent van deze groep blijft verwonderen en zoals ChrisX zegt is deze versie van 'Gevecht met de Engel' fabuleus. De eerste kant neigt voor mijn smaak soms iets te veel naar kleinkunst – ik kan niet zo goed tegen die manier van zingen in het Nederlands – maar dat doet niets af aan het vernuft van de compositie en het spel. En inderdaad extra noemenswaardig vanwege de medewerking van Lennaert Nijgh.