Iron Butterfly - Sun and Steel (1975)

Label: MCA

1. Sun and Steel (4:01)
  2. Lightnin' (3:02)
  3. Beyond the Milky Way (3:39)
  4. Free (2:41)
  5. Scion (5:02)
  6. Get It Out (2:54)
  7. I'm Right, I'm Wrong (5:27)
  8. Watch the World Going By (2:59)
  9. Scorching Beauty (6:43)
avatar van c-moon
Gereleased in 1975 als zesde Iron Butterfly album. Het werd een goede plaat, maar hij flopte commericeel volledig, net zoals zijn voorganger "Scorching Beauty" uit 1974...

Stijn_Slayer
Net zoals z'n voorganger is dit géén Iron Butterfly, punt.

Maar in tegenstelling tot zijn (matige en wisselvallige) voorganger wordt hier best een aardig halfuur muziek neergezet.

Kingsnake
Typsich dat het laatste nummer van deze elpee, de titel is van de voorgaande elpee.

avatar van spinout
Toch wel iets beter als de voorganger "Scorching Beauty", maar ook net geen 3.0. Eigenlijk luisteren de Iron Butterfly albums wel lekker weg, ondanks de matige vocals van de diverse zangers.

avatar van RuudC
Bijzonder weinig aan toe te voegen, al is dit album wel wat fleuriger dan Scorching Beauty. Zang en productie klinken al een stuk beter, waardoor ik dit album een tandje beter vind. qua genre neigt het al meer naar rhythm n blues en heeft het meer potentie. Ik sluit ik me aan bij degenen die zeggen dat dit eigenlijk niks met Iron Butterfly te maken heeft. Dat mensen door bepaalde verwachtingen het een slecht album vinden, kan ik me voorstellen, maar ik denk wel dat iets meer verdient.

Eindstand:
1. Heavy
2. In-A-Gadda-Da-Vida
3. Ball
4. Sun And Steel
5. Scorching Beauty
6. Metamorphosis

avatar van lennert
Nog best een aardige afsluiter. I'm Right, I'm Wrong vind ik zelfs een erg goede track te noemen en het orgel is in ieder geval weer rijkelijk aanwezig. Dat het niet lijkt op wat de band eerder maakte, kan me dan verder niet zoveel schelen. Echt consistent heb ik ze qua sound tot nu toe niet gevonden.

Ben verder niet heel erg ondersteboven van deze band die het toch vooral moet hebben van een enkele klassieker. Springt er psychedelisch al niet bijzonder bovenuit, maar ook qua individuele muzikanten hoor ik nergens iets dat zich echt met de groten der Aarde kan meten. De term 'aardig' blijf hier aan plakken. Gelukkig duurt zo'n marathon als dit niet lang.

Eindstand:
1. Ball 4*