The Milk Carton Kids - The Ash & Clay (2013)

Folk / Rock
Label: ANTI-

1. Hope of a Lifetime (3:13)
  2. Snake Eyes (2:38)
  3. Honey, Honey (2:20)
  4. Years Gone By (4:29)
  5. The Ash & Clay (3:39)
  6. Promised Land (3:50)
  7. The Jewel of June (3:00)
  8. Whisper in Her Ear (4:04)
  9. On the Mend (3:53)
  10. Heaven (3:26)
  11. Hear Them Loud (3:02)
  12. Memphis (4:46)
avatar van deek
Staat nu op de luisterpaal, klinkt erg mooi, minimalistisch, art and gartfunkel hoor ik er soms in, beetje bluesy soms, folk, stemmen passen mooi bijelkaar. Ga ik zeker nog vaker beluisteren..

avatar van perlon
Zei iemand Simon and Garfunkel?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
perlon schreef:
Zei iemand Simon and Garfunkel?

Nou, nou, dat is wel heel veel eer, niet?
Zeker, deze jongens zijn goed op elkaar ingezongen, maar de unieke sound van Simon and Garfunkel evenaar je natuurlijk niet zomaar!

Maartenn schreef:

Nou, nou, dat is wel heel veel eer, niet?

Hehe ja daarvoor moet je terug op vinyl en slechte opname-technieken(AAD) om die orginele art en simon sound te creeeren.

Kortom ik stop niks in een hok, je kunt er vanalles in horen, dat maakt deze cd juist zo goed. Erg relaxt zonder vervelend te worden. Topper voor een lente/zomer dag met rose, wit biertje hehe

avatar van tee
tee
Wat een mooie plaat hebben deze jongens gemaakt! Puur en echt. Twee gitaren en twee stemmen. Geen overproductie van geluid. Deze cd dwingt je terug te gaan naar de essentie van de muziek. Hun gitaarspel klinkt zo gewoon, zo makkelijk. Alles valt op z'n plek. Ieder nummer is een feest om te beluisteren. Mooi, mooi.

avatar van Thomas86
Gister voor het eerst live gezien, op plaat vind ik het 'drieluik' dat de tracks 5,6 en 7 lijken te vormen het mooist maar op het podium kwamen Memphis en Years Gone By erg goed uit de verf. Grappige kerels trouwens, meer over het concert vind je hier.